POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

6 typů fólií – které na co použít

Publikováno: 13. 10. 2016

Používáte fólie? Víte, že existuje spousta typů? V tomto článku se podíváme na jednotlivé typy fólií a jejich nejčastější využití. Veškeré uvedené fólie můžete nakoupit v našem e-shopu a kamenné prodejně.

 

Konkrétní typy fólií

Ať už do vlastní domácnosti nebo do provozovny si na uvedeném webu vyberete fólie z těchto kategorií:

  • Bublinková fólie. Tato fólie se vzduchovými polštářky byla vyrobena pro zajištění větší ochrany zabaleného zboží. Prodává se v různých velikostech a různě dlouhých návinech, používá se při stěhování a při jakékoliv manipulaci s křehčími výrobky.
  • Stretch fólie. Toto je klasická stahovací fólie, která se používá k fixaci například při stěhování nábytku, k upevnění zboží na paletách apod. Prodává se v různých barvách a můžete k jejímu snazšímu odvíjení použít speciální odvíječe fólie.
  • Potravinářská fólie. Speciální tenoučká fólie, která má atest na styk s potravinami. Používá se ve všech obchodech s potravinami i v domácnostech, aby jídlo neoschlo a prodlouží mu také trvanlivost.
  • PE krycí fólie. Krycí polyetylenové fólie se používají k ochraně zakrytého před vnějšími podmínkami. Mezi tyto PE fólie patří různé zakrývací plachty, ochranné fólie na sklo, malířské ochranné fólie apod. Vyrábějí se i tepelně izolační krycí fólie a fólie, které mají lepící pásku k zachycení např. nad oknem.
  • PP fólie. Polypropylenové fólie (neboli tatrafán) se používají například k balení květin či malých dárkových předmětů. Mají nezaměnitelný čirý vzhled a jsou velmi tvárné.
  • Alobal a další fólie pro domácnost. Do této kategorie jsme shrnuli několik dalších fólií, které se používají především v domácnostech – alobal, pečící papír, svačinový papír, grilovací alobal aj.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží