POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Do čeho ještě balit? I

Publikováno: 1. 9. 2016

Pokud se čím dál tím častěji ocitáte v situaci, kdy musíte na poslední chvíli a v omezeném čase, nemluvě o prostředí, které není balení příliš nakloněno, zabalit, nebo obalit cokoliv, co je třeba odeslat, nebo přestěhovat, mohou se právě vám hodit rady, které si s ničím nezadají s těmi dobře ověřenými tak zvaně babskými.

S pomocí toho, co najdete doma, totiž klidně můžete navodit dojem profesionality a i mimo haly a dílny balicí a expediční firmy klidně můžete balit jako expert v oboru. Nebojte se sáhnout k osvědčeným materiálům, a třeba i k takovým, které ještě nenašel a nezneužil ve svůj prospěch komerční trh, který by je prodal jako zaručenou novinkou a poslední trend.

A o čem je řeč? Co všechno můžete použít jako balicí materiál, když zrovna žádný skutečný obal v podobě balicího papíru, plastové tašky, výplňových materiálů, kartonových a plastových krabic, nemáte po ruce? Ponořte se do tajemného prostoru vašeho obydlí a hledejte tam, kde byste normálně nehledali. Odměnou vám bude transformace nepoužívaných věcí v neuvěřitelně spolehlivé a levné obalové materiály. Nejen, že se zbavíte toho, co byste stejně nejspíš odnesli k popelnicím, ale navíc těmto věcem, v duchu záchrany životního prostředí za pomoci redukce plýtvání, vdechnete nový život – vytvoříte obalový materiál.

Jakkoliv se to může zdát neuvěřitelné, jako obalový materiál lze bez větších problémů použít i staré oblečení. Pokud vám skříň praská ve švech a vy zrovna potřebujete něco nutně zabalit, nebo spíše obalit, aby nebyl poškrábán povrchu obalovaného předmětu, můžete tyto dvě, zdánlivě nesouvisející věci skloubit v jednu a spojit tak užitečné s nutným. Staré oblečení jako například trika, svetry, kalhoty, nebo svetry prostě natrhejte na kousky, na slabé pásky. Těmi pak omotejte to, co je třeba ochránit v procesu stěhování nebo při uskladnění. Kusy oděvů lze také využít jako výplňový materiál a vyplnit jimi prázdný prostor v krabicích a přepravkách.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží