POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Eco - balení VI

Publikováno: 31. 10. 2016

Přemýšlíte už teď, jak vyzrát na vánoční dárky? Chtěli byste obdarovaného potěšit nejen obsahem, ale i samotným obalem, tedy materiálem užitým jako balicí materiál? Dochází vám nápady na originální možnosti balení vánočních dárků, nebo byste se rádi nechali inspirovat možnostmi ekologického balení, které kromě vaší peněženky šetří i životní prostředí?

Ať už se řadíte ke kterékoliv z těchto skupin a dáváte přednost jedné z alternativ, jistě oceníte přehled obalových materiálů, u nichž nebudete muset myslet na to, jak ihned po rozbalení dárku končí v koši. Darujte více, než jen jeden dárek, darujte i obal, který může být po splnění primární funkce použit pro jiný účel. Potěšte rodinu i přátele takovými obaly, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Možná budete překvapeni, co všechno lze jako takový balicí a k životnímu prostředí přátelský materiál, použít. Nejen papírem a plastem je totiž živa oblast balení a obalování. Buďte tedy alespoň jednou za rok kreativní a užijte některý obalový materiál, který lze snadno recyklovat.

Pokud chcete balit ekologicky i ekonomicky, ale ani estetická stránka zabaleného předmětu, který má být dárkem, jenž potěší, vám není lhostejná, můžete sáhnout po keramice, nebo hliněných nádobách. Ale ne jen tak ledajakých, pokud se vám doma nepovalují květináče, ať už zdobené, nebo bez glazury, právě jste získali univerzální balicí materiál, který dokonale supluje plastové i papírové krabice. Účel jejich použití je stejný, stejně jako bedna, nebo krabička, obalí květináč, nebo dva na sebe položené květináče, dárek, který má zůstat skryt zraku obdarovaného až do chvíle, kdy dojde k momentu překvapení a obal je z dárku sejmut.

Kromě vysoce estetické, plní hliněné obaly ve formě misek, nebo květináčů i velmi funkční úlohu. Předmět uvnitř totiž dokonale chrání při transportu. Chystáte-li se tedy na svatbu, nebo narozeninovou oslavu a cesta do místa určení je dlouhá, neváhejte svatební, nebo narozeninový dar obalit do této náhražky pevných krabic, jejíž jednotlivé části lze znovu použít. Například pro pěstování květin.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží