POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jaké pracovní rukavice si koupit

Publikováno: 19. 10. 2016

Na trhu můžete sehnat nejrůznější typy rukavic, když si zajdete do nejbližších stavebnin, také tam na nějaké narazíte. Ale chcete-li si vybrat přesně takové, jaké potřebujete, vybírejte na internetu a nechte si jich poslat více, do zásoby.

Jednotlivé typy rukavic

Rukavice se vyrábějí z různých materiálů a pro různé účely. Nejčastěji jsou vyrobeny z kombinace kůže a textilu, ale prodávají se i rukavice z dalších materiálů. Podívejme se tedy na jednotlivé typy pracovních rukavic:

  • Svářečské rukavice. Dlouhé a pevné speciální rukavice určené ke sváření. Mohou být použity i v domácnosti na práci kolem ohniště či v krbu.
  • Nitrilové rukavice pro styk s potravinami. Jednorázové rukavice z modrého nitrilu se prodávají v balení po 100 kusech a používají se například pro kontakt s potravinami.
  • Zateplené a kožené rukavice na zimu. Pevné a teplé rukavice pro ty, kteří pracují v zimě venku. Tyto rukavice jsou vyrobeny z kombinovaného materiálu (textil a kůže).
  • Tenké univerzální rukavice. Tenoučké textilní rukavice nevydrží moc dlouho a ruku ochrání jen lehce. Hodí se tam, kde nejsou ruce příliš namáhány. Prodej nejčastěji v bílé barvě.
  • Zahradnické rukavice s malými terčíky z PVC. Ideální rukavice pro práci na zahradě. Bavlněné rukavice mají na prstech praktické malé terčíky z PVC pro zpevnění a větší odolnost.
  • Pracovní rukavice máčené v polyuretanu. Tyto pracovní rukavice jsou v posledních letech hodně oblíbené. Jsou pružné, tenké, ale zároveň i odolné. Máčené v polyuretanu jsou z důvodu lepšího úchopu. Koupit je můžete v několika barvách.
  • Igelitové jednorázové rukavice. Mezi pracovní rukavice patří také igelitové rukavice, které jsou jednorázové a prodávají se v balení po 100 kusech. Jsou odtrhávací a slouží jako rychlá ochrana před znečištěním.

 

Vyberte si pracovní rukavice dle svého gusta a jednoduše si je objednejte!

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží