POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Malá plastová paleta, řešení i pro menší předměty

Publikováno: 16. 3. 2016

Většina lidí si pod pojmem paleta představí klasickou Euro paletu o velikosti 120*80 cm. Ne vždy je ale nutné používat takto velké palety.

V dnešní době, kdy není problém objednat si zboží z druhého konce světa a v podstatě za pár dní čekat u dveří pošťáka s balíčkem, jsme si zvykli na spotřebitelskou úroveň života a málokdy si jako zákazník uvědomíme, co všechno stálo za vyslaným a obdrženým balíčkem - jaké procesy, jaké lhůty, jací lidé pracující na jakých pozicích a kolik času bylo věnováno přípravě balíčku před odesláním.
 
Pokud se člověk nepohybuje v oblasti transportu, expedice nebo skladování, nejspíš mu právě potřeba skladování zboží uniká jako nedůležitá a nezajímavá. A přitom je pravý opak pravdou. Ve skladu se často odehrávají malé příběhy, závod s časem, adrenalin na vzestupu, zběsilá jízda a rychlá a spolehlivá manipulace.

 

 
A to vše jen a jen proto, aby se zboží dostalo k zákazníkovi včas a bez sebemenšího poškození. Ve skladech, kde konkrétní zboží čeká na své odeslání třeba i několik měsíců, je nutné, aby se vše podřizovalo přísným pravidlům a vnitřním zákonům. Bez nich to totiž bohužel nejde a jedině tak je zaručena vysoká míra profesionality všech, kdo s odesílaným zbožím přijdou do styku. V rámci zajištění ochrany zboží a snížení rizik jeho poškození a následného snížení kvality na minimum, je zboží obvykle zabaleno do ochranných obalů.
 
Ať už se jedná o papírové krabice, nebo plastové obaly, výsledné balíky je nutné podřídit jistým pravidlům organizace, aby manipulace s nimi byla co nejrychlejší a nejsnadnější.
 
Jedním z těch prvků, který zásadně přispívá k vysoce efektivní manipulaci se zbožím ve skladu, je paleta. Malá plastová paleta je vhodná k uskladnění drobnějších předmětů jako jsou například balíky, běžné plastové přepravky s rozměry 600*400 milimetrů, které lze na plochu palety snadno naskládat právě proto, že plastová paleta samotná má stejné rozměry. Právě konzistentní rozměry, dynamická hmotnost, která je 50 kilogramů a statická hmotnost až 150 kilogramů spolu s pevností materiálu, ze kterého je paleta vyrobena, z ní činí jednu z nejpopulárnějších pomůcek užívaných ve skladech. Paleta je stohovatelná a v případě, že není využívána, mohou být palety naskládány na sebe a nezaberou tak příliš mnoho kýženého místa, o které jde ve skladu především.

 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží