POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

12 tipů, jak si vybrat stěhovací firmu III

Publikováno: 15. 7. 2016

Pokud už jste jednou či vícekrát absolvovali stěhování svépomocí, či jste do nutnosti přemístit vaše osobní věci a nábytek z jednoho bytu do druhého zapojili široký okruh přátel a členů rodiny a rozhodli jste, že podobnou situaci už nikdy bez profesionální pomoci absolvovat nebudete, je právě pro vás nabídka stěhovací firmy tím vhodným řešením. Pokud jste tedy postoupili z fáze jedna do fáze dvě, v níž je třeba rozhodnout se pro konkrétní stěhovací firmu, řiďte se dvanácti radami, jak jednu takovou spolehlivou, rychlou, ověřenou, ne příliš drahou a efektivně pracující stěhovací firmu najít.

Pokud k vám zajde odhadce, ukažte mu všechno, co chcete přestěhovat. Nevynechejte žádnou místnost, věci, z níž chcete přemístit do nového bytu či domu. A nezapomeňte ani na půdu, sklep, zahradní domky nebo garáž a všechny komory, spíže a šatny. Buďte skutečně upřímní a za žádnou cenu se v den stěhování nesnažte mezi věci nahlášené ke stěhování propašovat ty, o kterých nebyla ani zmínka.

Seznamte odhadce stěhovací firmy se stavem domu nebo bytu, ze kterého se stěhujete a rovněž s tím, kam chcete své osobní věci přestěhovat. Zábradlí je rozviklané, nejede výtah, dveřní rámy jsou příliš úzké? Všechno zaznamenejte a ohlaste. Překvapení v den stěhování nejsou žádoucí.

Zároveň s podáváním informací se nebojte zeptat na vše, co vás ještě zajímá. Ujistěte se, že vámi vybraná stěhovací společnost vás bude stěhovat svými vlastními silami a nebude si najímat další firmy, které by jí například poskytnuli transportní a stěhovací techniku či balicí služby. Seznamte se prostřednictvím odhadce i s historií firmy. Zavedená firma bude jistě spolehlivější než ta, pro kterou budete prvním zákazníkem. Pečlivě si ověřte údaje jako adresu, telefon, emailovou adresu a například i webovou stránku, nebo registrační čísla, abyste měli jistotu, že vše probíhá zcela legálně.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží