POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

3 obaly na víno, které vydrží i hrubší zacházení

Publikováno: 9. 3. 2018

Láhev vína většinou chceme vypít sami nebo ve dvou, ale občas se ji rozhodneme darovat. A pak přichází velké dilema, láhev se totiž bojíme poslat poštou. Nevěříme, že k adresátovi dorazí bez úhony. Jde to ale zařídit. Jak? S pomocí speciálních obalů.

Už jsme si zvykli posílat poštou nebo zásilkovou společností peníze, zboží i křehké věci, ale láhve se pořád příliš neposílají. Přitom je to škoda. Láhev kvalitního vína nebo jiného alkoholu je zajímavým dárkem mezi přáteli i mezi obchodními partnery. Někdy láhev posíláte i jako součást prohrané sázky. Důvody jsou zkrátka různé.

  • První možností je polystyrenový obal. Ten je vytvarován na velikost klasické lahve s vínem, ale pojme i láhev mírně nestandardním tvaru, nemusíte nervózně přeměřovat každý centimetr. Kromě ochrané funkce dobře poslouží i jako tepelná izolace. Víno udrží lépe vychlazené a zabrání jeho přehřátí. V nabídce máme polystyrenové obaly na jednu i více lahví. Největší z obalů pojme 6 lahví na víno.
     
  • Druhou možností je nafukovací obal z vícevrstvé fólie. Jednotlivé komory jsou od sebe oddělené, takže se obal nevyfoukne ani když se jedna z komor propíchne. Nafouknutí je jednoduché a rychlé. Stačí k tomu bežný kompresor nebo i pumpička s delším kuželem. Jistě oceníte i to, že zabírá méně místa než jiné druhy obalů. A to jak při samotném posílání, tak při skladování. Obal totiž samozřejmě skladujete vyfkouknutý.
     
  • Posledním tipem je protinárazová krabice na víno. Vypadá jako běžná kartonová krabice, ale uvnitř má ještě jednu vrstvu kartonu, která láhev lépe fixuje a chrání. Tento box získal v roce 2015 v Německu ocenění pro nejlepší obal.

Ať už láhev posíláte z jakéhokoli důvodu, pojistěte se, že dorazí v pořádku. Se speciálními přepravními obaly to není žádný problém.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží