POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

3 tipy na kreativní a praktické využití obyčejných gumiček

Publikováno: 14. 4. 2018

Asi každý používáme gumičky do vlasů a na uzavírání sáčků, ale tím jejich využití nekončí. Jejich vlastnosti se hodí i pro spoustu dalších věcí. A my vám několik vychytávek ukážeme.

Ochrana knížek a časopisů

Když někam cestujeme, rádi si sebou přibalíme oblíbenou knížku nebo časopis. Ale v tašce nebo batohu mohou dojít újmy. Pokud se v poloprázdné tašce kniha otevře, listy se pokrčí nebo natrhnou a to nikdo nechce. Stačí přes obal přetáhnout gumičku a kniha je v bezpečí. U časopisů je zase nejlepší srolovat je do ruličky a poté přetáhnout gumičkou. Při rolování si pohlídejte, že na vnější straně ruličky bude hřbet časopisu a nikoli listy.

Doba klouzavá

Plastové věci po sobě klouzají, tak to prostě je. A stejně se chová i sklo. Řeší se to různými podtácky, zarážkami a jak asi víte, spousta věcí má na své spodní straně gumové protiskluzové plošky. U věcí, které je nemají je ale snadno nahradíte právě gumičkou. Stačí použít i tenkou gumičku, přetáhnout ji přes okraje a je po klouzání.

A ještě jedna pomoc od klouzání. Trička s větším výstřihem mají tendenci po plastových ramínkách sklouzávat. Dají se sice sehnat ramínka se zarážkami, ale ty jsou zbytečně drahá. Úplně stačí na konce ramínek namotat gumičku a žádné oblečení už z ramínka nesklouzne.

Konec strhaných závitů

Všichni potřebujeme čas od času něco přišroubovat nebo naopak rozšroubovat. A ne každá hlavička je stejná. Když na sebe hlavička a šroubovák nepasují úplně přesně. Jak tedy něco pevně přišroubovat a nestrhnout u toho závit? Chce to měkkou ale přesto pevnou podložku. A na to je ideální placatá gumička. Jednoduše ji přiložte na hlavičku šroubku, zabořte do ní hrot šroubováku a můžete začít. Budete se divit, jak hezky poslouží jako pojítko a jak snadno vše pevně sešroubujete. Obyčejná gumička a kolik ušetří námahy.

 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží