POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

3 tipy na vánoční výzdobu oken

Publikováno: 16. 11. 2017

Na padající sníh se nejlépe dívá z vyhřátého obýváku skrz vánočně ozdobené okno. Atmosféru to má naprosto báječnou a tak není divu, že způsobů, jak si ozdobit okno, je spousta. My vám přinášíme pár nápadů na snadnou výzdobu.

Barvy na sklo

Jemné ornamenty sněhových vloček nebo raději sněhem pokrytou chaloupku s ozdobeným smrkem na zahradě? Fantazii se meze nekladou a okno je jistě dostatečně veliké. Nejprve si nakreslete obrys na papír a poté ho obkreslete barvami na sklo na průhlednou fólii. Po zaschnutí se obrázek snadno sloupne z folie a můžete ho umístit na okno.

Nebojte se experimentovat. Sněhové vločky s drobnými třpytkami ve světle pouličních lamp nádherně vyniknou

Dary, dárky, dárečky

Pokud máte doma kus polystyrenu, ještě ho nevyhazujte! Malé pravidelné tvary se budou báječně hodit jako výzdoba do okna. Vyberte ten nejkrásnější balící papír a zabalte pečlivě každý kousek, jako by to byl nejcennější dárek. Převažte ho saténovou stužkou a klidně na jmenovky napište jména členů vaší domácnosti. Poté už bude stačit jen tenká nit, kterou ovážete balíček a zavěsíte do okna. Dárečky mohou viset v jedné rovině, nebo cik cak. Záleží jen na vás.

Kouzla se suchou křídou

Pomocí bílé suché křídy namalujete na okno cokoliv. Může to být zasněžený les nebo pár decentních vloček. Po Vánocích nebude žádný problém kresby ze skla jednoduše setřít. Před použitím fix důkladně protřepejte a několikrát stiskněte hrot. Po zaschnutí barvy by se vám mohlo zdát, že vaše ozdobené okno není dostatečně vidět. V tom případě není nic jednoduššího než na parapet položit světelný řetěz. Nesnažte se z něj tvořit nějaké obrazce a jen ho jednoduše rozložte na parapet. Jeho světlo lehce upozorní na obrázky a navíc dodá kouzelnou atmosféru i uvnitř v místnosti.

A teď už si můžete vychutnat hrnek čaje a těšit se z pohledu na padající sníh. 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží