POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

3M Photo Mount – k čemu se hodí lepidlo ve spreji?

Publikováno: 5. 9. 2017

Zdá se vám jako lepidlo ve spreji zbytečné a nenapadá vás, jak byste ho mohli použít? Lepidla už přeci máme tekutá, ve vysunovací tubě, v pastě… a všechny tyto typy vám vždy při práci stačily. Ano, to je pravda. Ale stejně má lepidlo spreji své výhody, které jiné lepidla nemají.

Největším rozdílem je právě způsob nanášení. Sprejem totiž snadno můžete lepidlo nanést rovnoměrně, což se vám s tubou nikdy nepodaří. Oceníte to zejména při lepení papíru. Určitě víte, jak se vám papír zvlní na ístech, kde je lepidlo nanešené. Druhou výhodou je, že sprej bez problémů nanesete i do rohů, ohybů a jiných špatně přístupných míst. A kde konkrétně tyto vlastnosti oceníte?

Zakládání fotoalba

Ano, většinu fotek máme uložených v počítačích a mobilech. Na fotku dětí, kterou jste vyfotili během letní dovolené u moře, se díváte každý den několikrát - máte jí totiž nastavenou jako tapetu plochy počítače nebo mobilu. Avšak mít na jednom místě vytištěné ty nejlepší fotky, které jste za rok udělali... to se hodí nejen pro melancholické chvíle dlouhých večerů. Pokud při vlepování fotek do alba použijete lepidlo ve spreji, můžete s jednotlivými fotkami ještě pár okamžiků lehce hýbat.

Opravy v domácnosti

Naopak rychleschnoucí lepidlo ve spreji můžete použít při různých opravách v domácnosti i dílně. Lepidlo zvládne jak ulomené dřevěné úchytky tak i celé modely. Lepidlo rychle zasychá rychle, do pevných spojů a je bezbarvé. I větší plochy nalepíte rychle, bez zbytečných pomůcek a nepořádku.

Koláže a umělecké výtvory

Technika koláže - tedy několik druhů jednotlivých materiálů spojených na jedné podložce je s lepidly ve spreji opravdu jednoduchou záležitostí. Nechte kreativitu plynout a koláž na téma letní dovolené, uplynulého roku nebo naopak vašich plánů a snů do budoucna si vytvořte pomocí jednoho lepidla. Střídejte materiály, struktury i barvy. Výsledný obraz můžete umístit na dobře viditelné místo a pravidelně si připomínat letní pohodu nebo si dodávat kuráž k dosažení vašich vytoužených cílů. 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží