POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

4 užitečné tipy, které vám usnadní stěhování

Publikováno: 24. 3. 2018

Je lepší vyhořet než se stěhovat, zní oblíbená poučka. Je to samozřejmě nadsázka, ale pravdou je, že si někdy sami děláme ze stěhování zbytečné peklo a stres. Jděte na to jinak. Prozradíme vám čtyři tipy, které vám ušetří dost práce.

Každý už slyšel ty klasické poučky, co všechno vyhodit, co sebou do nového bydlení určitě netahat, jak ochránit nádobí po babičce a podobně. Naše tipy se spíše zaměří na detail a nenajdete je v každém článku o stěhování.

Popisujte, popisujte, popisujte

Při stěhování se vás svět přesune na pár dní do krabic. Proto si je dobře popisujte. Na každé krabici mějte vyznačeno nejen to, zda jsou v ní věci z obýváků či kuchyně, ale i to, zda je v nich něco křehkého nebo ostrého. Rozhodně nemíchejte věci z různých pokojů do jedné krabice, při vybalování vám to způsobí akorát zmatky. Doporučujeme také nebalit každou krabici automaticky do plného objemu, ale spíše tak, aby ji unesl jeden člověk. Těžší krabice si také označte, ať o nich víte.

Oblečení stěhujte ve speciálních obalech

Určitě máte doma i nějaké choulostivé oblečení jako saka, šaty nebo kabáty. Pokud je budete balit do běžné krabice, bude po vybalení zralé na čistírnu. A to je škoda. Na oblek kupte zvláštní obal a vše, co se nesmí pomačkat dejte do šatního boxu, který má uvnitř i šatní tyč.

Nesmí to cinkat

Skleničky a další křehké drobnosti zabalte zvlášť do bublinkové fólie nebo mirelonu a vyskládejte do přepravky. Pak udělejte malý test – lehce přepravkou zatřeste. Pokud skleničky necinkají, tak jsou zabalené dobře a můžete stěhovat. Pokud do sebe jednotlivé nádobí naráží, tak je přebalte a přeskládejte. Pravděpodobně by se totiž při cestě poškodily.

Zabalte se jak na dovolenou

Celý den nebo několik dní strávíte stěhováním a myslite si, že vše hned vybalíte a budete bydlet? Nebuďte naivní. Oblečení a různé drobnosti budete vybalovat až na konec. Lepší bude, když si před stěhováním sbalíte kufr nebo tašku s pár kusy oblečení a hygienickými potřebami a budete v nově nastěhovaném bytě žít chvíli jako turisté. Získáte tak čas vše správně uspořádat a nevybalovat drobnosti dříve, než to bude nutné.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží