POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

4 způsoby, jak si vyrobit vlastní vánoční balící papír

Publikováno: 29. 11. 2018

Vánoce za dveřmi a určitě už všichni mají plnou hlavu dárků. Někteří je mají už koupené, někteří to nechávají na poslední chvíli. Obě skupiny ale spojuje jedna myšlenka. Chcete kromě dárku předat i něco originálního, co půjde přímo od vás?

Můžete nějaký svůj výrobek přímo darovat, ale ne každý má tak šikovné ruce, aby něco smysluplného vyrobil. Je tu ale jedna snažší varianta. Vlastnoručně vyrobený balící papír. Pak budete mít dárek aspoň originálně zabalený.

K prvnímu návodu nepotřebujete žádné zvláštní potřeby. Jen jednobarevný papír, lihové fixy, trpělivost a fantazii. Na papír jednoduše kreslete vánoční motivy – sněhuláky, vločky, kapry, cokoli vás napadne. Komu budou chybět barvy, může vzniklé obrázky i vybarvit. Kdo má rád jednoduchost nebo s tvořením nechce mít mnoho práce, zůstane u obrysů. Nezapomeňte, že i základní obrysy můžete dělat různými barvami.

Druhou techniku dobře znají děti ze školek a prvního stupně skol. Razítka z brambor. Bramboru rozpulte a vykrojte v ní motiv, který chcete tisknout. Pak naneste akrylové nebo jiné odolné barvy a obtiskujte. Tato technika je vhodnější pro obtiskávání jednoduchých motivů, sněhová vločka se vám bude totiž do brambory vyřezávat těžce. I když šikovné ruce a trpělivá hlava zvládnou vše.

Kdo nevěří ani svému kreslení, ani vykrajování, může využít už předpřipraveného motivu, který udělal někdo jiný. A většinou ho už máte i doma. O čem mluvíme? No přece o vykrajovačkách na těsto. Ty najde doma skoro každý. Stačí když je obarvíte a můžete obtiskávat. Stejně jako s brambory.

Kdo si věří na těžší techniky může zkusit vytvořit vánoční motivy na papír pomocí vosku. Voskem zakrytá místa zachovají původní odstín papíru pod nánosem vodou rozpustných barev a vy máte krásný a originální balící papír.

A pokud přecejen darujete originální výrobek a spokojíte se s klasickým dárkovým balícím papírem, tak širokou nabídku motivů najdete i u nás.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží