Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

5 nenápadných pomocníků, které potřebuje každá domácnost

Žádná domácnost se neobejde bez pračky nebo ledničky a žádná dílna bez šroubků nebo svěráku. Ale jsou tu i mnohem nenápadnější pomocníci, kteří jsou také nepostradatelní a ani byste to do nich neřekli. My jsme vybrali pět, ale je jich samozřejmě mnohem víc. A co u vás? Nepotřebujete nějakého malého pomocníka dokoupit?

Svinovací metr

Nutnost v každé dílně i v domácnosti. Vždy když si představujete, jaká skříň by se hodila támhle ke stěně, metr vám ukáže, zda musíte své představy změnit. Na výběr máme tří až osmimetrové metry. Víc k měření běžných věcí v domácnosti ani nepotřebujete. Metry jsou hliníkové, vydrží i hrubší zacházení a naopak samy příjemně padnou do ruky. Mají totiž měkčený úchop.

Lámací nože

Potřebujete rozříznout koberec, linoleum nebo lepenkovou krabici? S lámacím nožem je to nejsnažší. Snadno se s nimi manipuluje a jsou velmi odolné. A nikdo ještě nevymyslel elegantnější ochranu proti ztupení ostří než jednoduché zasunutí čepele do držáku.

Gumičky

Kde by byla domácnost bez gumiček. U nás najdete gumičky měkké i tvrdé v rozmezí tloušťky 1 – 4mm. Zastanou vše od uzavírání obalů po chytré vychytávky, které jsme pro vás sepsali zde.

Lepidlo herkules

Asi nejznámější tekuté lepidlo. Známe ho už od dětství a pořád je na něj doma i v dílně spoleh. Je skvělé na lepení papíru, korku, kůže nebo dřeva.

Provázky

S provázky se to má jak s gumičkami. Když je nepotřebujeme, tak se nám válí po domě a pak je zoufale hledáme, když jsou potřeba. A potřeba jsou často. Na výběr máte z klasických jutových a sisálových provázků, stejně jako z řady provázků z umělých vláken. A rozhodně si vybere i ten, kdo chce specifické barvy.