5 tipů na praktické využití papírové lepenky

Publikováno: 20. 4. 2017

Je všudypřítomná. Určitě se vám alespoň jeden kus válí ve sklepě, na půdě, na dně skříně, nebo je schovaný za nábytkem. Jen tak, kdyby byla někdy potřeba. O čem je řeč? Přece o papírové lepence. A pokud opravdu máte doma nějaký kousek schovaný pro budoucí potřebu, podívejte se na pár nápadů, jak ji doopravdy využít a nenechat ji schovanou navždy.

1. Umělecké činnosti

Jste výtvarník tělem i duší nebo máte tvořivé dětičky? V každém případě se vám bude hodit i stará lepenková krabice. Dá se různě stříhat, barvit a lepit do mnoha tvarů. Můžete vytvořit různé stavby nebo třeba obrázky s vašimi ratolestmi. Stačí jen trocha fantazie, pokud ji nemáte vy, tak vaše dítě určitě ano.

2. Škrabadlo pro kočky

Sežeňte si kvalitní pevnější lepenku a připravte své kočce příjemné a účinné škrabadlo, za které vás bude milovat. Kočky si potřebují své drápky udržovat, proto pokud nemáte finance na sisalové vlákno, zkuste to s papírovou lepenkou. Je to účinná alternativa, kterou vaše kočka ocení. A láska od kočky, to už něco znamená.

3. Domečky pro domácí zvířectvo

Pokud svého čtyřnohého miláčka neoslníte škrabadlem, zkuste to s boudou nebo úkrytem. Lepenka je díky své snadné opracovatelnosti oblíbená pro tvorbu domečků pro domácí mazlíčky. Ať už máte doma kočku nebo malého pejska, určitě mu udělá radost boudička, kde se bude moci schovat a mít soukromí. A pokud máte opravdu velkou krabici, neomezujte se při stavbě skrýše pouze na zvířata. Malý klučina ocení pořádnou skrýš ještě více.

4. Výzdoba

Většina žen si potrpí na tom, aby měla svůj byt či dům krásně vyzdobený. A o Vánocích se najdou i muži, kteří by se bez nazdobeného bytu neobešli. Není problém, probuďte v sobě tvůrčí mysl a vyrobte si s papírovou lepenkou tematické ozdoby do oken, na parapet nebo třeba stoly. Je to jednoduché, levné a udělá to radost.

5. Balení dárků a balíčků

Poslední rada není úplně originální, lepenka je opravdu především obalový materiál, ale určitě se ji nebojte recyklovat a použít na balení vlastních dárků. Posíláte něco poštou a chcete zásilku ochránit? Chcete zajímavý a originální obal, ale všechny jsou buď zbytečně drahé nebo se vám nelíbí? Nebojte se vyrobit vlastní. Záleží jen na vaší fantazii a zručnosti.

Jak vidíte, s lepenkou se dá dělat mnoho věcí. K čemu ji využijete vy?

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží