Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

5 tipů na využití starého balícího papíru

Publikováno: 25. 12. 2018

Silvestrovské konfety

Na co je kupovat, když si je můžete lehce vyrobit. Materiálu se vám kolem stromečku válí spousta. Navíc je balící papír často lesklý a barevný, takže na konfety ideální. Stačí nastříhat papíry na proužky, nebo je nechat projet skartovačkou, která z nich udělá dlouhé úzké proužky během pár vteřin. A o zábavu bude postaráno.

Výplňový materiál

Pokud během roku posíláte pravidelněji balíčky s křehkým obsahem, potřebujete i ochranný výplňový materiál. Ani ten nemusíte kupovat. Balící papír stačí zmuchlat nebo můžete použít nastříhané či skartované proužky a vystlat s nimi prostor krabice. O zboží bude perfektně postaráno.

Obaly na knížky

U některých knih by to byl hřích, ale některé rozhodně hezkým obalem vylepšíte. Holt ne každá kniha je hezká i z vnějšku. Zároveň knihu obalem i chráníte proti poškození. Pokud máte papír s nějakým zajímavým motivem, dejte ho někam, kde bude na očích. Kniha je to místo. A kdo má rád původní obal, může si udělat aspoň záložku.

Girlandy a vánoční řetězy

Chcete po štědrém večeru ještě trochu rozšířit vánoční výzdobu? Nastříhejte papír na proužky a slepte ho do vánočního řetězu. Ten zavěste třeba na okna nebo dvěře. Protože je silvestr za dveřmi, budou se hodit i girlandy.

Polepy krabic

Věci se vám doma kupí, úložných prostor nepřibývá, takže řešením jsou ukládací boxy a krabice. Že se poznáváte? Dnes existuje široká nabídka designových boxů, kam můžete uložit všechno možné. Mají ale jeden problém – jsou drahé. Ale krabice od bot a spotřebičů zase nejsou úplně hezké. Řešení? Krabice můžete polepit, třeba právě použitým dárkovým papírem. Určitě máte nějaký vzor, který se vám líbí. A i papír vyloženě vánoční využití najde, můžete jím polepit bednu, ve které uchováváte ozdoby.

Tak co? Skončí letos použitý balící papír zase v koši? Zkuste ho tentokrát využít i podruhé, třeba zjistíte, že vám poslouží více než jen při balení dárků.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží