POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

7 druhů praktických obálek

Publikováno: 20. 2. 2018

V tomto článku se podíváme na 7 konkrétních druhů obálek, které naleznete v kategorii Obálky. Pojďme se tedy na jednotlivé druhy obálek podívat:

  • Bublinkové obálky. Tyto různobarevné obálky jsou vyrobeny z pevného papíru a mají voděodolný nátěr. Hlavní je však skutečnost, že zevnitř je nalepena jemná bublinková fólie. To znamená, že obálka lépe chrání drobné předměty, které budete zasílat poštou. 
  • Plastové LDPE obálky. Plastové obálky jsou velmi lehké a chrání zasílané předměty proti mechanickému poškození, poškrábání apod. Klopa obálek je opatřena samolepícím proužkem.
  • Dopisní obálky. Klasické papírové dopisní obálky mají stále své místo v každé kanceláři i domácnosti. Jestli potřebujete zásobu klasických dopisních obálek nejlépe na papírové dokumenty, můžete vybírat z nejrůznějších formátů, od malých až po velké ve formátu A4.
  • Kartonové obálky. Levné a zároveň velmi pevné kartonové obálky se běžně používají například pro zasílání tiskovin, dokladů apod. Tak jako ostatní obálky, i kartonové obálky jsou k dostání v různých formátech a mají praktický samolepící proužek pro uzavření obálky.
  • Dárkové obálky. Můžete nakoupit i originální designové obálky, ať adresáta zaujmete. Dárkové obálky se často vyrábějí z papíru, který má speciální strukturu „ručního papíru“. Na výběr jsou různé motivy, design i formáty. Tyto obálky jsou ideální pro pozvánky na akce, nebo přání.
  • Transportní obálky. Tyto obálky jsou vyrobeny z průhledného polyetylenu a nejčastěji se používají pro ukládání dokumentů při zasílání balíků. Transportní obálky jsou proto z jedné strany nalepovací, aby se mohly na zásilku přilepit a držely na ní.
  • Bezpečnostní obálky. Tyto LDPE obálky se používají pro zasílání cenných a tajných zásilek. Kdyby chtěl někdo nepovolaný obálku otevřít, adresát to okamžitě pozná díky speciálnímu uzávěru, který bude nenávratně poškozen. Kvůli bezpečnosti má i každá obálka svůj vlastní číselný kód.

 

Většinu obálek je možné objednávat po jednotlivých kusech, bez nutnosti odebrat celé balení. 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží