POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

7 způsobů uzavření sáčků

Publikováno: 14. 11. 2019

Nejpraktičtější jsou sáčky, které jsou uzavíratelné už z výroby. Buď lepícím pruhem, zipem nebo posuvným uzávěrem. Většina firem využívá pro balení právě uzavíratelné sáčky. Jaké jsou ale možnosti, když chceme uzavřít běžný sáček narychlo v domácnosti?

Sáček chcete vícekrát otevřít a zavřít

  • Gumičky
    Ty má doma každý, pokud ne, není problém je koupit. Jednoduše nasadíte, snadno odstraníte a bez problémů je můžete použít znovu a znovu. Při zavírání sypkého obsahu s malými zrníčky nebo u tekutin ale nepomohou.

     
  • Drátek
    O něco pevnější spoj dostanete tak, že na horní stranu sáčku dáte podélně drátek a pak budete sáček zakládat nebo namotávat. Až máte sáček dostatečně uzavřený, zahnete oba konce drátku. Lepší je pro tento účel drátek silnější a ideálně placatý.

     
  • Provázek
    Zabalit, zavázat, klasicky na mašličku, aby šel zase snadno rozvázat. Provázky můžete volit i tak, aby se k balené věci hodily. Třeba přírodní jutové.

Uzavření na "jedno použití"

  • Lepící páska
    Lepící páska dokáže sáček zavřít opravdu bezpečně, hlavně když ho zatočíte. Pokud do sáčků balíte pravidelně, doporučujeme nákup zavírače sáčků. Nasadíte do něj pásku a snadno můžete balit jeden sáček za druhým.

     
  • Vázací pásky
    Stahovací pásky pevně utáhnou a nepovolí. Navíc narozdíl od jiných způsobů zavírání vydrží vysoké i nízké teploty a jiné 
    rozmary počasí. Výhodou může být, že při rozbalování nemusíte porušit sáček, stačí rozstřihnout pásku.

Radši ať to zabalí stroj

  • Sešívačka
    Jedna, dvě nebo několik svorek vedle sebe a ze sáčku nic neunikne. Tedy, pokud je v něm zabalené něco většího.

     
  • Svařovací kleště
    Kleště perfektně uzavřou sáček, takže z něj neunikne ani vzduch. Pokud chcete opravdu prachuvzdorné a vlhkuvzdorné uzavření, není asi lepší možnost než uzavření svařovacími kleštěmi.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží