POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Alternativní obalové materiály, co je po ruce I

Publikováno: 4. 8. 2016

Pokud řešíte, jak a do čeho obalit něco, co potřebujete odeslat na mnohdy strastiplnou cestu k adresátovi, ale nechcete si pro tyto účely kupovat obalové materiály, můžete využít to, co je zrovna po ruce. V domácnosti, ve sklepě i garáži určitě najdete spoustu materiálu, který je potenciálně obalový a vy o tom zatím nemáte ani tušení. Stačí jen zapojit fantazii, pořádně se rozhlédnout kolem sebe a přijdete na to, že použít k obalování a balení lze ledacos.

Podívejte se tedy na materiály a věci, které byste sice za normálních okolností vyhodili, ale nyní si při pohledu na ně vybavíte jejich skrytou, balicí funkci a víceré použití jistě ocení ekolog i ekonom, který je součástí každého z nás. Seznam nejpoužívanějších alternativních balicích materiálů tak zahrnuje tak běžné věci každodenního použití, jakými jsou například noviny.

Co bylo dobré dříve, to se bude dát použít i dnes, i přesto, že funkci novin plně nahradí modernější, ale také dražší obalové materiály, které mají oproti novinám jednu velkou nevýhodu – nejsou tak často hned po ruce. Už naše babičky často do novin balily to, co bylo třeba obalit, zabalit a pak uschovat, nebo převézt, či přenést. Tak proč bychom nemohli následovat jejich vzoru a inspirovat se jejich zkušenostmi i v oblasti obalových materiálů?

Vždyť to, co je dobré lze vylepšit jen minimálně. A noviny jsou pro obalení a tedy ochranu obalovaného předmětu jako stvořené. Navíc jsou levné, dostupné a jejich primární informativní funkce je něco, co v té či oné formě vyhledáváme v podstatě denně. Novinami můžete pohodlně obalovaný předmět zabalit a zabránit tak mechanickému poškození jeho povrchu, nebo namačkanými kusy novin vystlat krabici a noviny tak použít jako výplňový materiál. V toto potištěnému kusu papíru se zkrátka skrývá velký potenciál a jako obalový materiál ho lze využít hned na několik způsobů.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží