POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Alternativní obalové materiály, co je po ruce II

Publikováno: 10. 8. 2016

Situace, v níž se čas od času octne každý z nás a která vyžaduje rychlý a rozhodný zákrok někoho, kdo se vyzná alespoň minimálně v balení, nebo obalování, není až tak výjimečná, jak se na první pohled mohlo zdát.

Samozřejmě je z hlediska naplnění určitých standardů, ať už estetických, nebo funkčních, lepší a výhodnější povolat na pomoc firmu, která se na oblast balení a obalování specializuje a obalové materiály jsou tedy jejím denním chlebem, pokud se ale jednou za čas jedná o jediný balíček, nebo předmět nepatrných rozměrů, který je třeba zabalit a vyslat na cestu k cíli, můžete si být jisti, že mnohdy nesnadný úkol balení a obalování, lze zvládnout svépomocí. Schopnost obalovat a balit, vázat, stříhat, lepit a odesílat se dá osvojit za pochodu, ale co s obalovými materiály, do kterých momentálně nechcete, nebo nemůžete investovat peníze a do jejich shánění a nákupu zase čas?

I tady existuje řešení – možná se to zdá neuvěřitelné, ale všude kolem nás je možné najít velké množství nejrůznějších obalových materiálů, na které se ale díváme očima někoho, kdo by je nejraději, co nejrychleji dostal z bytu ven – do odpadu, na skládku. Stačí ale změnit úhel pohledu a pod tímto úhlem se dívat na věci, které se běžně vyskytují v domácnosti, nebo kterými máte zaplněnou kancelář a ihned uvidíte, že se před vaším neznalým zrakem skrývaly hotové poklady – obalové materiály, které jsou vždycky po ruce.

Vezměte si například úplně obyčejný časopis. Věřte nebo ne, ale i s ním jdou dělat divy. Časopis vám plně nahradí obalový, nebo výplňový materiál a pod jen trochu šikovnýma rukama z něj můžete dostat maximum a obalit či zabalit do jeho stránek a následně odeslat prakticky cokoliv, pokud to nebude příliš rozměrný předmět. Nemusíte mít obavy z efektivnosti balení, pokud použijete tohoto nově objeveného obalového materiálu dostatečné množství, bude vámi zabalený a odesílaný předmět dokonale chráněný.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží