POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Alternativní obalové materiály, co je po ruce III

Publikováno: 16. 8. 2016

Celkem často nastává v životě každého z nás situace, kdy je třeba odhodit zažité konvence a tradiční představy o tom, jak se co dělá a je třeba si vyšetřit čas na improvizaci. Pokud se nacházíte v podobně zapeklitém momentu, kdy víte, že musíte nějaký předmět neprodleně zabalit a odeslat, ale chybí vám čas na to, abyste si najali firmu, která se profesionálními balicími službami zabývá, dejte na rady těch, kdo už něčím podobným prošli.

Využít zdroje je přirozená reakce. Jen je třeba vědět, co je zdrojem obalových materiálů a jak využít to, co je zrovna v danou chvíli po ruce. Ne všechno totiž může být použito jako obalový materiál. Pokud se ale zamyslíte nad účelem balení a obalování odesílaných předmětů a s představou o spolehlivosti a ochraně v mysli se rozhlédnete kolem sebe, ať už se nacházíte v interiéru domu či bytu, nebo na zahradě, či v garáži, určitě si v okolí všimnete hned několika věcí, které by se s trochou dobré vůle daly použít jako obalový materiál.

Vezměte si například takovou šatnu, v níž skladujete sezonní, ale mnohdy i staré a nepoužitelné oblečení. Oblečení je, ač se to zdá neuvěřitelné, obalový materiál téměř dokonalý. Je měkký a je dostupný ve velkém množství. Co víc si přát? Lze do něj obalit, zabalit, omotat jím, nebo jím překrýt i větší a těžší předměty a vlastně staré kusy oděvu použít jako alternativu dek nebo měkkých výplňových materiálů. Oblečení jako obalový materiál je finančně velmi nenáročné a navíc ekologicky přátelské, protože ho lze použít pro stejný účel hned několikrát.

Pokud potřebujete měkký obalový materiál více než co jiného, ale chcete balit a obalovat sami bez pomoci profesionálních balicích, nebo transportních a expedičních firem, zkuste na kusy rozstříhat staré kalhoty, obnošená trička, nebo vypárat nemoderní svetry. Uvidíte, kolik materiálu, který může být klidně použit jako obalový, najednou získáte.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží