Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Balení stylových vánočních dárků, tipy a triky I

Vánoční svátky se nezadržitelně blíží a s nimi i nutnost nějakým způsobem zabalit dárky, které mají pod rozsvíceným stromečkem potěšit naše nejdražší. Zabalení dárku v tomto případě neplní ochrannou úlohu, ale spíše estetickou a navíc obal oddaluje moment překvapení, kdy z krabice, ozdobné tašky, nebo balicího papíru vykoukne dosud skrytý dárek. A protože obal by v tomto případě měl být hlavně pěkný na pohled a potěšit tak oko obdarovaného ještě před tím, než ho potěší to, co balicí materiál skrývá, je třeba si s balením trochu pohrát a hlavně celý process nepodceňovat jako něco druhotného nebo snad nedůležitého.

Existuje nepřeberné množství způsobů jak a do čeho vánoční dárek zabalit, aby se všechny funkce, které má vánoční obal plnit, protnuly v jednou balicím papíru, sáčku s vánočním motivem, krabici s krásným dekorem s tématem zimy nebo vánoc, nebo v plastové či papírové tašce dozdobené mašlí. Jaké triky a tipy tedy využít o těchto vánocích?

Největším vánočním trendem pro tuto zimu je použití k zabalení dárku takové materiály, které by si s balením a už vůbec ne s vánoci, nikdo nespojoval. Originalita se totiž cení i na obalu. A jaké balicí materiály, které překvapí obdarovaného, použít? Fantazii se meze nekladou. Zkuste balit do vlny, fólie, drátků, obálek, voskovaného papíru, krepového a barevného papíru. Čím nepravděpodobnější materiál, tím lépe.

Použijte i různé nepravděpodobné materiály na dozdobení obaleného balíku a uvidíte, že úsměv na rtech vykouzlíte nejen obdarovanému, ale všem, kdo váš výtvor uvidí. V případě balení vánočních dárků nejde ani tak o přesnost a preciznost v balení a lepení jako o nápad a inspiraci. Zkuste se tedy podívat kolem sebe okem profesionálního baliče, pracovníka balicích služeb a uvidíte, co jste dosud neviděli, nebo čeho jste si dosud nevšímali.