POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Balení stylových vánočních dárků, tipy a triky II

Publikováno: 10. 11. 2016

Vánoce jsou za dveřmi a vy sice máte nakoupeny vánoční dárky, ale pořád tápate do čeho je zabalit, protože tento rok odmítáte investivoat do balicího papíru, který po vítězoslavném vydání dárku ze svých útrob končí roztrhaný na tisíce kusů v koši, v lepším případě v kontejneru na tříděný odpad? Řekli jste si dost a nehodláte se tento rok podílet na šílenství ve jménu vánoc a máte tedy v úmyslu chránit životní prostředí alespoň tak, že nebudete přispívat k produkci papírového odpadu balících obalů?

Pokud si stále lámete hlavou s tím, jaký materiál tedy použít jako alternativní verzi balicího papíru, už nemusíte. A dokonce ani nemusíte mít provinilý pocit, že svoje blízké vyškrtnutím pestrých a lesklých balicích papírů okrádáte o část kouzla vánoc, které se odvíjí od zabalených dárků pod vánočním stromkem. Inspirace je prvním krokem k vytvoření krásného vánočního balíku, dívejte se tedy kolem sebe. Vidíte věci, které nikdo nepoužil tak dlouho, že je nejspíš čeká osud ostatního nevyužívaného harampádí na dně popelnice? Zadržte na chvíli a položte si jednu jednoduchou otázku. Dalo by se do těchto věcí, nebo materiálů balit?

Pokud je odpověď kladná, odhoďte předsudky a vybavte se nůžkami, lepidlem, izolepou, zkrátka čímkoliv za pomoci čehož vytvoříte z odpadního materiálu obal, který nenechá nikoho chládným a vám ušetří peníze a v neposlední řadě čas, který byste strávili pochůzkami po obchodech při shánění obalů na vánoční dárky. A pokud o zvoleném balicím materiálu pocházejícímu z řad materiálů odpadních stále pochybujete, zkuste balení pojmout umělecky. Trocha chaosu ještě nikomu neublížila.

Všechno kolem nás je umění. Tak proč by nemohl být vánoční, nejen úhledně, ale s láskou zabalený, dárek? A kdo říká, že se musí balit jen do materiálů, které skrývají zabalený předmět? Pokud máte rádi výzvy a nekonvenční způsob balení vám rovněž není cizí, zkuste pro změnu transparentní materiály. Nejrůznější druhy fólií, které dárek obalí do svého šustivého zvuku, budou větším překvapením, než to, že obalem vlastně říkáte překvapení sbohem.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží