Balící papíry, díl 4.: Pergamenová náhrada

Publikováno: 16. 3. 2016

Podobné vlastnosti s fakticky stejným využitím jako bílý a hnědý balicí papír a papír s polyethylenovým nástřikem má i balicí papír pergamenová náhrada.
 
I tento druh obalového materiálu, který je velmi efektivním a navíc i ekologickým řešením nutnosti balit předměty při transportu, vyniká svou spolehlivostí. Možnost opakovaného použití papíru, aniž by tím ztratil něco na svých vlastnostech, je v dnešní době, kdy se stále více plýtvá a stále méně třídí odpad, skutečnou raritou a svátkem pro každého, komu není osud naší planety úplně lhostejný. Vždyť nejen při balení a následném transportu, ale i při balení v rámci stěhování, domácím nebo kancelářském úklidu či malování se spotřebuje neuvěřitelné množství papíru.
 
Balicího papíru, jehož váha je pouhých čtyřicet gramů na metr čtvereční, a přitom se pyšní tvrdostí i ohebností, tak můžete na potřeby zabalení předmětů za účelem jejich ochrany použít mnohem méně. Užití papíru je rychlé, levné, jednoduché a hlavně ohleduplné k životnímu prostředí.
 
Papír o rozměrech sedmdesát na sto centimetrů je univerzální ve svém mnoha úrovňovém použití, můžete ho použít jako obal k zabalení krabice, v níž je zboží expedováno, jako obalový materiál k ochraně konkrétního předmětu, který kvůli nestandardnímu rozměru nebo tvaru do krabice nedáte, ale najde své využití i v oblastech mimo balení. Papír můžete poskládat a v rámci dodržování hygienických předpisů ho použít jako podložku či druhé dno do krabic a přepravek.
 
Díky své tvárnosti může být papír použit i jako výplňový materiál, který v krabici fixuje transportované zboží na místě a brání tak jeho poškození v procesu přepravy. Papírovou střiž si můžete jednoduše vytvořit doma za pomoci nůžek nebo nože, nebo si připravit profesionálně vyrobenou papírovou střiž na stroji speciálně určenému k těmto účelům. Balicí papír pergamenová náhrada je hnědý a v zájmu finanční úspory je nabízen v balení po deseti kilogramech.

Pergamenový papír je ideální pro balení potravin (masa, uzenin). Oproti ostatním papírům je totiž nepromastitelný, odolný vodě, oboustranně hlazený. Hlavní surovinou při výrobě je buničina. Pergamenová náhrada má atest, je tedy vhodná k přímému kontaktu s potravinami.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží