POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak dodat vínu vkus a šarm – stylové obaly pro dokonalý dárek

Publikováno: 14. 12. 2018

Aktualizováno: 14. 11. 2023

Zvažujete, čím potěšit své blízké a nechcete jim darovat jen obyčejné víno? Překvapte je nejen lahodným vínem, ale také stylovým a elegantním doplňkem ve formě dřevěného boxu, který nejen chrání obsah lahve, ale zároveň přináší do každého okamžiku dotek luxusu a jedinečného zážitku.

Jednou z výhod, které obaly na víno umožňují, je schopnost chránit obsah lahve před negativními vnějšími vlivy. Světlo a změny teploty mohou mít negativní dopad na skladované víno a mohou ovlivnit chuť a kvalitu vína, zatímco krabice na něj vytváří ochranný štít. Navíc usnadňují manipulaci a přenášení, což může být mnohdy velký oříšek – a právě tady vstupuje do hry otázka: Do čeho tedy lahve zabalit?

  • Dárková krabice s průhledem a s držákem -  jednoduchá kartonová krabice, u které průhledné okénko umožňuje vidět obsah krabice, aniž by bylo nutné krabici otevřít. Za pomocí držadla, které krabice obsahuje, lze snadno lahev přenášet.  Tyto krabice jsou dostupné na 1 či 2 lahve.
  • Krabice s víkem nebo klopami - klasická kartonová krabice s odděleným víkem nebo klopami. Můžete si vybrat různé velikosti podle počtu lahví, které do ní chcete dát. Lahve mohou být v horizontální nebo vertikální poloze podle typu krabice.
  • Dřevěná krabice na vínozde je možnost vybrat si z několika stylových dřevěných krabic a boxů, které jsou přizpůsobeny na jednu láhev, na dvě, na tři i na šest (vhodné na typy Bordeaux, Schlegel, California a Vinselect). Tyto dřevěné boxy jsou vyrobeny z kvalitní březové překližky a jsou nám dodávány českou rodinnou firmou, která se zabývá ruční výrobou dřevěných produktů.
  • Dárková taška - lahve vína můžete darovat i v obyčejné dárkové tašce, která láhvi vína dodá elegantní vzhled a hodí se tak do každé příležitosti. V tomto případě lze použít i nějakou ochrannou výplň (například přírodní materiál – dřevitou vlnu).

Polystyrenový ochranný obal - velmi bezpečná varianta pro případy, kdy chcete lahve zasílat poštou nebo někam přepravovat. Polystyren je současně známý svou izolační schopností, který tak chrání víno před teplotními vlivy, což je zvláště důležité při přepravě nebo dlouhodobém skladování. Primární výhodou polystyrenového obalu je samotný materiál, který je lehký a usnadňuje manipulaci a přenášení vína – přesto je ale dostatečně odolný, aby poskytoval bezpečnou ochranu láhve před náhlými otřesy. Polystyrenový obal je možno ještě zabalit do balícího papíru a ozdobit dle vašich představ.

Nafukovací obal na víno Air Cover – tento obal je vyroben z vícevrstvé folie, která po nafouknutí vytvoří maximální ochranu lahve. Air Cover má oddělené komory, což zabraňuje poškození i v případě, že se jedna komora propíchne a praskne. Významným plusem je to, že jsou obaly univerzální a jsou často navrženy tak, aby byly vhodné pro různé typy a velikosti lahví.

Dřevitá vlna jako stylová výplň

Dřevitá vlna se stává stále populárnějším materiálem sloužícímu k výplni krabic či dárkových boxů na vínu a to nejen z estetického, ale i praktického hlediska. Dřevitá vlna je přírodní materiál a vypadá elegantně (můžete ji sehnat i v různých barvách) a navíc lahve chrání při nárazech a během přepravy proti poškození. Zároveň má schopnost regulovat teplotu a může tak udržet optimální teplotu uvnitř boxu a chránit víno před extrémními teplotami. Celkově lze říci, že dřevitá vlna nabízí kombinaci funkčnosti, ochrany a ekologických aspektů, což může být o to víc žádanějším materiálem na vyplňování boxů.

 

autor:
Pavla Lébrová

marketingový specialista


Kateřina Polášková
marketingový specialista


Související zboží