POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Co je to stěhovací firma I

Publikováno: 20. 7. 2016

Balení, obalování, lepení, vystýlání, zajišťování, nakládání a vykládání je v dnešní době melodií našich každodenních životů, kdy se stěhujeme za prací, za partnerem, do blízkosti rodiny, či přátel. Stěhování nás v životě potká nejednou. Napoprvé, tak jako všechno, může být  stěhování docela stresující situací, tak proč napodruhé, nebo napotřetí nevyužít profesionálních služeb stěhovací firmy?

Cena doručení zásilky v rámci stěhování se odvíjí od velikosti balíku a také od hmotnosti zabaleného a převáženého zboží a v neposlední řadě od vzdálenosti, kterou musí zabalená zásilka urazit do místa určení. Někdy se může cena zvýšit v závislosti na rychlosti, kterou se stěhované zabalené zboží dostane do nového bydliště, protože čas jsou zkrátka peníze a to platí i v prostředí stěhovaní. Některé stěhovací firmy nerozlišují mezi cenou balení, nakládání, transportu, vykládání, vybalování a rozmísťování nábytku z krabic a tašek vybalených věcí v interiéru nového bytu či domu, ale nabízí klientům paušální hodinový poplatek, do nějž jsou započítány všechny tyto úkony.

Pokud se nechcete na služby stěhovací firmy spoléhat na sto procent, lze využít tak zvaného DIY stěhování (do it yourself=udělej si sám), což je stěhování svépomocí, ale za využití techniky, nebo automobilů zapůjčených stěhovací firmou. Nebo lze využít jen části specifických služeb, které stěhovací firma nabízí. Například pouze balení. Pracovníci balicí a stěhovací firmy vám pak všechny vaše věci zabalí do papírových krabic, těžší předměty naskládají do plastových přepravek a ty lehčí uloží do igelitových pytlů nebo tašek.

Nábytek obalí igelitem, bublinkovou folií, nebo zabalí do dek. Vše zajistí tak, aby v procesu transportu nebyly předměty nijak poškozeny. V tomto případě si s balicím a obalovým materiálem a jeho koupí nemusíte ani v nejmenším lámat hlavu, nejen balení samotné, ale i nákup zajistí stěhovací firma a vaší jedinou povinností tak zůstane stěhované věci pro potřeby zabalení shromáždit a na nové adrese je vybalit. Existuje mnoho možností, jak služby stěhovací firmy zkombinovat s vaším vlastním úsilím vloženým do nutnosti věci přestěhovat. Výhodou je snížení nákladů a proces stěhování ve vaší režii. 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží