POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Co všechno umí paletové váhy?

Publikováno: 9. 8. 2018

Dvakrát měř, jednou expeduj. Jaké jsou vlastnosti paletových vah? Jaké parametry při jejich nákupu sledovat. Začtěte se do následujících řádků a budete mít jasno.

Někdy jsou ti skoro nejpotřebnější pomocníci téměř neviditelní. Ve firmách si každý všimne lidí nebo velkých strojů, ale snadno přehlédne drobnosti, bez kterých by přitom nic nefungovalo. Balení, štítkování nebo třeba vážení zboží. Jedním z těchto nenápadných, ale nepostradatelných pomocníků jsou i paletové váhy.

Uplatnění naleznou ve stavebním, strojírenském, potravinářském, zemědělském či chemickém průmyslu, ale ve výsledku všude, kde je nutná kontrola a expedice zboží či výrobků. Nepostradatelné jsou i při vážení ve skladech nebo při navažování zboží do big bagů umístěných na paletě.

Paletová váha se skládá ze dvou samostatných lyžin, které se dají nastavit na libovolnou rozteč. Snadno se tak mezi ně najede vysokozdvižným vozíkem. Odolná lakovaná ocel, ze které je vyrobena něco vydrží a snese suché i prašné prostředí. V našem sortimentu najdete váhy s váživostí od 600 do 3000 kg a kromě klasického vážení disponují i funkcí počítání kusů a sumačním režimem. V konstrukci je hned několik tenzometrických snímačů. Všechny výsledky ihned vidíte na samostatném displayi o velikosti 20 mm.

Váhu můžete napájet buď klasicky ze sítě, případně pomocí vestavěného akumulátoru. Díky tomu můžete váhu přenášet a používat ji i mimo běžné prostory. Je určena pro umístění na podlahu a samozřejmostí je certifikát pro kontrolní hlášení bez ověření nebo přímo certifikát pro obchodní vážení s ES ověřením.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží