POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Deset neuvěřitelných případů z transportu I

Publikováno: 5. 5. 2016

Transport a stěhování není vždy jen o úspěšných výsledcích. Obalit zboží tak, aby se po cestě neponičilo, zabalit ho do papírových nebo plastových obalových materiálů a vyslat ho na cestu je proces jednoduchý v oblasti plánování, realita ale může vypadat jinak. Někdy se zkrátka stane, že zboží se do cíle nedostane, neurazí trasu, kterou urazit má z náručí odesílatele do té, která patří příjemci. A někdy urazí, ale cesta mu trvá příliš dlouho a nastane na ní více než zanedbatelné množství neuvěřitelných příhod, kterými se pak lidé nejen z odvětví balení, expedice a transportu baví ještě dlouho poté.

Balení, nakládání, vykládání a vůbec celý proces stěhování nebo přemisťování je složitý proces, kde se kromě kvalitních a spolehlivých obalových materiálů jako jsou krabice, folie, přepravky nebo boxy hodí i znalosti a zkušenosti těch, komu se stěhování stalo životním posláním. Každý den, každou minutu, všude na světě dochází k transportu zboží. Ať už jde o součástky k větším projektům, materiál, dárky, kancelářské potřeby, oblečení nebo nábytek či umělecká díla, každou chvíli si můžete být jisti, že nějaké zboží vyráží na svou cestu za příjemcem autem, lodí, vlakem nebo letadlem. Ale otázkou není, jak a kdy se zboží do cílové stanice dostane, ale jestli vůbec a pokud, tak co se s ním po cestě všechno stalo. Kam se zatoulalo? Kdo s ním manipuloval a proč? Jakými bočními uličkami, když ne přímou cestou se k příjemci dostávalo?

Samozřejmě, že profesionálové v oblasti balení, exportu a transportu a stěhování se snaží o co nejrychlejší a nejbezpečnější doručení zásilky. Někdy se ale zkrátka sejdou takové okolnosti, které expedici nepřejí a to se pak vyrojí zábavné historky o tom, co se kam, kdy a hlavně jak dostávalo. Dnes už jsme schopni sledovat transport zásilky online. Díky rozvoji nových technologií je všechno pod dohledem a princip náhody je tak z oblasti stěhování téměř vyloučen. To v minulosti byla doba legračním zásilkovým trapasům více nakloněna a bylo mnohem pravděpodobnější, že se se svým zbožím setkáte až po řadě bizarních příhod.

Svět mobilních telefonů, otisků prstů a GPS signálu tohle všechno změnil. To ale neznamená, že nestojí za to si některé slavné případy bizarního odesílání, stěhování z místa na místo, bloudění, ztrácení, nacházení a obdržování perfektně zabalené zásilky připomenout. Někteří z nás možná nostalgicky zavzpomínají na dobu, kdy bylo možné téměř cokoliv, a jiní ocení dnešní stav, kdy se vše odehrává předpisově, pravidelně, zákonně a možná trochu nudně, ale zato přesně a včas.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží