POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Deset neuvěřitelných případů z transportu II

Publikováno: 10. 5. 2016

Některé zásilky a jejich příběhy spojené s balením, stěhováním, nakládáním, vykládáním a přesunováním se zkrátka zapíšou do historie. A to nejen neuvěřitelnými okolnostmi, které provázely jejich obalování a odesílání a tu a tam se objevovaly i během procesu transportu a stěhování. Zvláštním či neobvyklým, ve smyslu ne každodenním a obyčejným může být i příjemce odeslaného zboží.

Když jste totiž jednou z největších rock n´ rollových hvězd na světě, můžete si v podstatě přát cokoliv, co chcete. Cokoliv, kdekoliv a kdykoliv. A pak doufat a modlit se, aby se k vám objednané zboží, ať už zabalené do krabice, obalené do folie nebo zalepené v krabici či přepravce opravdu dostalo. A takový byl i případ Elvise Presleyho. O něm není potřeba říkat více, každý si při melodii jeho vysloveného jména vybaví melodii některé z jeho písní. Ani královi rock n´ rollu se ale nevyhýbají potřeby obyčejných lidí. A hlad navštěvuje každého. Objeví se a ne a ne zmizet, dokud není ukojen. A o tom by Elvis mohl vyprávět. Vždyť kromě zvučného hlasu a nezaměnitelných pohybů pánví, byl známý rovněž svou náklonností k dobrému jídlu. V tomto ohledu byl nepřekonatelný a nedělalo mu problém investovat do dobrého jídla čas a peníze. Sandwich, to byla jeho droga. Ale ne jen tak ledajaký. Nic se prý nevyrovnalo těm, které vyráběla Colorado Mine Company v Denveru. Nic. Tak to aspoň tvrdil sám Elvis a důkazem toho nám budiž následující příhoda.

V roce 1976 Elvis vystupoval na koncertě pro policejního kapitána Jerryho Kennedyho. A po vystoupení se začalo konverzovat a došla řeč i na sandwiche. Elvis příliš nevěřil kapitánovu tvrzení, že by snad někde mohly být obložené chleby lepší, než v jeho oblíbené výrobně. A tak muži zainteresovaní ve sporu nasednuli do soukromého tryskáče a letěli přes tisíc mil do Denveru, aby spor rozhodnuli. Když nemůžete přestěhovat předmět, který by měl být podle všech předpokladů zabalen do některého ze spolehlivých obalových materiálů, naložen a přepraven ke klientovi, musí být klient (už ale bez nakládky a vykládky, balení a dočasného skladování) přepraven ke kýženému cíli. Najedli se, popili a Elvis se vrátil do Memphisu.

Jak spor nakonec dopadnul, není jasné. Jisté je, že když nemůže hora k Mohammedovi, vydá se Elvis k sandwichi. Někdy se zkrátka v prostoru stěhuje zákazník a zboží čeká. I takové jsou zážitky odesílatelů. Snad by bylo jednodušší čerstvě vyrobený sandwich poslat, obalit ho, zalepit do krabice, nebo uložit do přepravky, naložit do letadla a přestěhovat o několik stovek mil. To by ale už nebyl příběh z doby největší slávy rock n´ rollu a jeho hvězd.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží