POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Do čeho ještě balit? II

Publikováno: 6. 9. 2016

Pokud je pro vás balení noční můrou, nepříjemnou povinností, kterou odkládáte tak dlouho, dokud to jde a děsíte se každé další příležitosti, kdy budete muset svoje věci naskládat do igelitových tašek, plastových přepravek, papírových krabic a ohromných pytlů, možná vás uklidní jedna malá rada. Věděli jste, že to, co se nazývá obalovým materiálem, tedy nejrůznější druhy plastových a papírových obalů, které seženete ve specializovaném obchodě, můžete najít klidně i u vás doma?

Možná vás překvapí, jak velké množství potenciálních obalových materiálů se skrývá ve vašem bytě, nebo domě. Proč utrácet za nákladně vyrobené obaly, kterými je nutné obalit a tedy ochránit například stěhované, nebo skladované předměty, když stejně dobře poslouží to, co se vám doma povaluje úplně bezúčelně. Nejen, že nebudete o pomoc žádat žádnou specializovanou firmu, ale za obaly navíc ušetříte a nebudete muset ani opustit váš dům, či byt.

Alternativní obalové materiály a jejich hledání zkrátka skýtají jen samé výhody ekonomického a v neposlední řadě i ekologického rázu. Jistě to až moc dobře znáte z osobní zkušenosti – stovky a stovky papírů, barevných letáků a reklam se vám hromadí v poštovní schránce i pod dveřmi bytu a vy nevíte, co si s tímto papírovým odpadem počít. Odpověď je nasnadě. Vždyť papírové obaly a balicí materiály z papíru vyrobené patří mezi nejoblíbenější a také nejspolehlivější, tak proč jako obalový materiál nepoužít něco, co vám doma vlastně spíš překáží?

Tuto papírovou nevyžádanou poštu můžete použít stejně, jako byste použili noviny, nebo časopisy, pokud byste jim chtěli dát účel v podobě využitelnosti jako výplňového materiálu – prostě je namačkejte a vyplňte jimi boxy a bedny se sklem, nebo porcelánem tak, aby bylo převážené, nebo skladované nádobí v bezpečí chráněno i během cesty, nebo při manipulaci s krabicemi.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží