POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Dopis pro Ježíška

Publikováno: 3. 11. 2017

Každá rodina má své vlastní tradice ohledně Ježíška a dopisu pro něj. Někde se zasedá ke stolu ke konci listopadu, jinde první adventní neděli. Někteří rodiče dávají tužku do ruky až po tom, co děti prověřil Mikuláš a čerti. Co kdyby je odnesli do pekla? Jak by se pak spojili s Ježíškem, aby mu řekli, že děti už jsou v pekle a ať si nedělá škodu?

Tak jako tak, s dopisem pro Ježíška by si měl dát záležet každý. Máma, táta i děti. Kreativitě se meze nekladou. Jako inspiraci vám přinášíme pár tipů, jak dopis vyšperkovat, aby Ježíšek prominul i nějakou tu lumpárnu.

Barvy a barvičky

Menší děti a ti, co milují kreslení, si mohou k dopisu přizvat na pomoc pastelky. Plyšový medvěd nebo červený sporťák se bude na obrázku pro Ježíška krásně vyjímat. Děti můžete uklidnit, že Ježíšek s jistotou pozná, co se za obrázkem skrývá. A je ten největší dárek také ten nejdůležitější?

Koláž

Z propagačních letáků různých obchodů si mohou děti udělat vlastní výběr. Aby to nebylo jen jednoduché kroužkování v letáku, nechte děti svá přání vystřihnout a nalepit do dopisu pro Ježíška. Co jim ukázat kouzlo obrázkových dopisů? Nebo mohou vytvořit koláž ze svých vlastních kreseb, textu psaného zlatým fixem a vystřižených obrázků. V této umělecké technice se mohou dostatečně vyřádit!

Dopis psaný na počítači

Nemůžete své dítko odtrhnout od počítače? Nevadí! Ať si vyzkouší nejrůznější fonty a možnosti, které mu editor textu nabízí. Dokáže z vět dopisu sestavit na obrazovce vánoční stromeček?

Dopis v ozdobené a nadepsané obálce po setmění umístěte za okno na parapet nebo připevněte kolíčkem na prádelní šňůru. Myslíte, že bude mít Ježíšek čas si vyzvednout dopis hned první večer nebo si budete muset chvíli počkat? A neobměkčil by ho kousek čokolády nebo sušenka? 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista