Doypack sáčky na kávu

Publikováno: 14. 11. 2022

V čem se liší sáčky na kávu od běžných doypack sáčků? Rozdílem je speciální jednosměrný ventil, který dovoluje oxidu uhličitému unikat ven, zatímco vzduch zvnějšku dovnitř nepropustí.

Během pražení se z kávy začnou uvolňovat aromatické látky a velké množství oxidu uhličitého. Čím čerstvěji je káva upražená, tím více plynů se ze zrn uvolňuje. Uzavření čerstvě pražených zrn v nevětraném sáčku by vedlo k nafouknutí nebo dokonce protržení sáčku.

Kávu je také vhodné balit do sáčků bez okénka, aby byla chráněná před světlem. Pro maximální ochranu zrnek jsou sáčky na kávu složené z několika vrstev materiálu, z nichž každá má svou roli. Svrchní vrstva má designovou funkci. Může být z neběleného kraftového papíru nebo z PET v lesklé či matné úpravě. Oblíbené barvy jsou černá, bílá, zlatá a stříbrná.

Mezivrstva je z aluminia a chrání před pronikáním světla, vlhkosti a vzduchu. Vnitřní vrstva sáčku je vhodná pro přímý styk s potravinami, neuvolňuje žádné cizí látky ani pachy.

​Branding sáčků na kávu může být řešen různými způsoby. Na sáčky s kraftovým povrchem se dá použít razítko. Hladké sáčky se obvykle polepují samolepkou. Při návrhu je samozřejmě vždy potřeba myslet na to, aby prostor s ventilem zůstal volný.

Díky sáčkům s aromaventilem mohou pražírny balit kávu ihned po pražení a zachovat tak maximální čerstvost. A ještě jedno plus sáčky s ventilem mají - přivoněním zákazník snadno vyzkouší vůni vaší kávy. A co může být lákavějšího?

 

 

autor:
Jiří Novák
marketingový specialista


Související zboží