POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Dva chytré nápady jak vyrobit hračky z krabice od bot

Publikováno: 28. 5. 2018

Krabice od bot se válí v koutě, pod postelí nebo na skříních asi všem. Jsou skvělé na uschování různých drobností, ale nakonec vždy zjistíte, že je krabic více než věcí, co byste do nich schovali. A mít všude po domě krabice od bot navíc není zrovna esteticky příjemné. Co tedy dělat s těmi nepotřebnými, co už jsou navíc? Je zase škoda je jen tak vyhodit...

Řešení je hned několik, ale dnes dáme pár tipů hlavně rodinám s krabicemi a dětmi. Ukážeme vám totiž dva nápady jak využít prázdnou krabici od bot k zabavení malých dětí. Nevěřili byste jak se krabice od bot hodí k vytváření her a hlavolamů a jak snadno je vyrobíte.

K prvnímu hlavolamu budete potřebovat víko od krabice a silná brčka. Brčka nastříháte na různě dlouhé kousky a pomocí tavné pistole nebo klasického tekutého lepidla je postupně lepte na dno víka tak, abyste vytvořili labyrint. Pak už jen stačí namalovat start a cíl, vložit kuličku a vaše dítko si může začít hrát. Starším dětem můžete hru ztížit. Lámacím nožem vyřízněte do dna několik děr, do kterých nesmí kulička spadnout a hned bude vše dramatičtější.

Vyrobte si vlastní loutkové divadlo

Z krabice ale můžete vyrobit i mnohem složitější hračky. Třeba celé loutkové divadlo. Jak na to? Krabici otočte na bok a lámacím nožem do šírší strany vyřízněte několik drážek. Bokem si mezitím připravte loutky, můžete je buď vyřezat ze zbytku lepenky, ale šikovné ruce zvládnou i loutky ze dřeva, slámy a dalších materiálů.

Loutky navlečte na provázky a protáhněte je vyříznutými drážkami. Poté prostým posunováním prováku v drážce posunujete i loutkou po krabici – jevišti. Ani jeviště nezanedbávejte. Krabici jde zevnitř snadno pomalovat nebo polepit a tak si velmi snadno připravíte krásné kulisy.

Pokud preferujete maňásky, není problém. Stačí vyříznout spodní stranu krabice a představení poslouží stejně dobře. Do drážek v horní straně krabice můžete zavěsit kulisy a vytvořit parádní scénu pro vaše představení.

Žádná krabice od bot už nebude přebytečná.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží