POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Dva způsoby, jak ušetřit čas a peníze při balení zboží

Publikováno: 9. 9. 2018

Máte malý e-shop? Tvoříte vlastní výrobky a následně je posíláte zákazníkům? V prvních krůčcích si vystačíte s šikovnýma rukama a pár hodinami týdně, které obětujete na balení, skladování a expedici zboží. Ale co potom?

Jakmile posíláte už desítky výrobků týdně, zjistíte, kolik času vám jejich balení a posílání zabere. Pokud nechcete balením strávit více času než výrobou, musíte začít využívat strojů, které zvládnou část úkonů za vás nebo aspoň zvládnou vaši práci udělat rychleji.

Pokud balíte výrobky do krabic, měli byste jako první sáhnout po odvíječi lepící pásky. Už žádné nůžky, žádné hledání konce lepící pásky, všechno za vás vyřeší konstrukce odvíječe. Páska vždy bude pěkně rovná a ostrá čepel zajistí přesný neroztřepený řez.

Odvíječe se liší šířkou pásky, kterou lze použít a dále také materiálem. Určitě doporučujeme zvolit spíše kovové odvíječe, které jsou kvalitnější, mají delší životnost a zpravidla přežijí i když je vlastní nepozorností upustíte na zem. Při výběru odvíječe se dívejte i na to, zda je vybaven brzdou. Ta je vhodná pro přesnější práci s lepící páskou, především před jejím odtrhnutím.

Podobně užitečný je i jiný odvíječ – tentokrát odvíječ na streč fólie. Streč fólie je pružná, pevná a překvapivě odolná proti protržení. Chrání před mechanickým poškozením, nečistotami i vlhkostí. Navíc se snadno přizpůsobí tvaru baleného výrobku.

Nasazení fólie na odvíječ je velmi jednoduché, zpravidla stačí fólii pouze nasunout na odvíječ a zajistit ji zarážkou, aby dobře držela. Samotné odvíjení během balení je pak mnohem snadnější, plynulejší a fólie se vám nekrčí, naopak je stále hezky napnutá.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží