POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Eco - balení IV

Publikováno: 20. 10. 2016

Blíží se roční doba, kdy bude spotřebováno extrémní množství balicích materiálů ať už v podobě balicího papíru, papírových, nebo plastových krabic, v nichž je expedováno zboží z obchodů ke klientovi, ochranné obaly těchto krabic a beden, které skrývají těžké a objemné předměty, jako například plastové folie, papírové obaly a rovněž také výplňové materiály jako bublinkové folie, nebo recyklovaný papír. Ano, je to tak, vánoce, alespoň toto období v komerčním slova smyslu, kdy se začíná v rámci oblasti balení jet naplno, začnou za krátko. Proč se tedy už nyní nezamyslet nad možnostmi recyklace balicích materiálů, které budou za účelem zabalení, nebo transportu vánočních dárků, použity?

Pokud tedy raději problému předcházíte, prevence je pro vás posvátné slovo, které se nebojíte aplikovat i do oblasti balení a dáváte přednost chytrému užití recyklovatelných obalových materiálů před dodatečným, zdlouhavým a nedokonalým procesem recyklace již vzniklého odpadu, jsou tyto tipy právě pro vás.

Papír ve svých různých podobách je zkrátka nevyčerpatelným zdrojem inspirace a jedním z nejpopulárnějších balicích materiálů. Oblast alternativních, k životnímu prostředí šetrných, obalových materiálů nevyjímaje. Pokud pro vás noviny nepředstavují ideál reprezentativního obalového materiálu, můžete sáhnout po mapách, nebo starých obrázkových kalendářích. Tady se srovnání s balicím papírem přímo nabízí, protože tak, jako jsou různé potisky, různí se i obrázky a vzory na mapách, či kalendářích. S trochou šikovnosti lze tak balit do těchto papírových obalů jako profesionální balicí mistr.

Nebojte se ani tužších materiálů, či starých map. Vaši kreativitu jistě ocení nejen alternativní přátele, ale i všichni ti, kterým vlastně obalem věnujete ještě něco navíc – unikátní mapu, nebo jedinečný obrázek. Tento balicí materiál ani není třeba recyklovat. Kdo by si ho nechtěl nechat?

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží