POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Eco obaly v e-commerce

Publikováno: 27. 10. 2020

V dnešní době se čím dál více nakupuje přes internet. V době koronaviru začali přes e-shopy nakupovat i lidé, kteří to do té doby nedělali. A rychle si na to zvykli. Taková forma prodeje však vyžaduje neuvěřitelné množství obalů, ve kterých se zboží doručuje. Používají se různé kartonové krabice, bublinkové fólie a jiné papírové i plastové obaly. Někteří zákazníci však preferují eco obaly, které tolik nezatěžují životní prostředí. I proto se eco obaly v e-commerce používají stále častěji.

Mezi běžně používané eco obaly patří například:

  • Kartonové krabice. Nejrůznější kartonové a papírové krabice, které se dají znovu použít, nebo alespoň recyklovat či spálit.
  • Obálky s výplní kartonové střiže. Místo klasických protinárazových obálek, kde se používá plastová bublinková fólie, se začaly používat obálky s výplní kartonové střiže.
  • Výplňový materiál. Tady se může použít ekologická kartonová střiž namísto nafouknutých plastových polštářků.
  • Znovupoužité krabice. Internetové obchody poslední dobou využívají také použité krabice z výkupů. Jsou levnější, otázkou je ale jejich odolnost.
  • Papírové tašky. Specialitou jsou papírové tašky s příměsí sušené trávy.

Požadavky na obaly v e-commerce

Když zasíláte zboží k zákazníkovi přes poštu nebo jiného kurýra, počítejte s tím, že váš balík musí být dobře chráněn. On-line zásilky absolvují velký počet manipulací, než se dostanou k zákazníkovi. Je potřeba, aby obaly byly lehké kvůli ceně přepravy, a zároveň ochránily přepravované zboží. Samozřejmě záleží na velikosti zboží, většinou to dopadne tak, že obalové materiály končí mezi odpadky. Tomu se těžko zabrání, proto je lepší, ať se vyhazují kartonové a papírové obaly namísto plastů.

Nejrůznější ekologické obaly můžete koupit v kategorii Eko obaly.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží