POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Eko obaly – tašky, sáčky či pytle z přírodních materiálů

Publikováno: 28. 6. 2019

Plastový odpad je dost problematický, protože plasty se rozkládají extrémně pomalu a zatěžují tak životní prostředí. I proto se začaly vyrábět tzv. eko obaly. Ty jsou vyrobeny z přírodních materiálů, jako je kukuřice nebo bavlna, čímž nevznikají plastové odpady. Pro eko obaly v různých podobách jsme nově zavedli kategorii Eko obaly

Kompostovatelné odpadové pytle

Kompostovatelné pytle vypadají na první pohled jako plastové pytle, ale na rozdíl od plastových pytlů se mohou dávat na kompost, kde se rozloží během týdnů nebo maximálně měsíců, což se o klasických plastech nedá říct. Tyto kompostovatelné odpadové pytle můžete koupit v různých velikostech, s objemem 30 litrů, 40 litrů nebo i větší o velikosti 120 nebo 240 litrů. Pro pejskaře, kterým záleží na životním prostředí, máme také malé rozložitelné sáčky na psí exkrementy.

Tyto odpadové pytle jsou vhodné jako pytle do košů nebo přímo do popelnic. Pytle mají dostatečnou pevnost na běžný odpad, ochrání tedy koš nebo popelnici před znečištěním. Po naplnění můžete pytle vyhodit do komunálního odpadu, kde se pytle následně rozloží na skládce během několika týdnů. Menší pytle můžete nechat rozložit na svém domácním kompostu.

Plátěné tašky

Pro běžné nákupy se hodí pořídit si jednou pro vždy plátěnou tašku z bavlny a nekupovat pořád nové plastové tašky. Plátěná nákupní taška s dlouhými uchy je odolná proti protržení, je i dostatečně pevná a vydrží vám tak mnohem déle než klasické igelitové tašky. Plátěnou tašku můžete dát jednoduše do kapsy, takže nezabírá více místa než igelitová taška. Na výběr jsou plátěné tašky v černé nebo smetanové barvě. Když jich chcete nakoupit hodně, při nákupu 250 a více kusů máte automaticky nárok na množstevní slevu.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží