POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Ekologické výplňové materiály

Publikováno: 12. 4. 2021

Čím dál více firem myslí při balení výrobků na ekologii. Pokud se chcete vydat stejným směrem, je tento článek právě pro vás. Podíváme se totiž, jaká je nabídka ekologických výplňových materiálů.

Úkolem výplňových materiálů je ochránit předmět v bedně či krabici ještě jednou vrstvou ochrany. Pro některé výrobky jsou vyráběny speciální výplně, například pro lahve či notebooky. Bohužel tyto obalové polštářky jsou z plastu. Většina výrobků se však balí s pomocí univerzálních výplní a u nich můžete vždy sáhnout po eko variantě.

Jasnou volbou jsou všechny typy papírových výplní. V nabídce máme měkký mačkaný papír nebo tužší kartonovou střiž. Měkčí a lépe formovatelné výplně se hodí do menších balíků a k menším výrobkům, kartonová střiž zase lépe poslouží u větších zásilek.

Papírovou výplň si můžete vyrábět i sami. Stačí k tomu prostý skartovaný papír, případně papír zmačkaný, větší firmy pak mohou využít i strojů pro výrobu vlastní kartonové střiže.

Při výrobě vlastních výplní ušetříte na nákupu už „hotových“ materiálů, navíc můžete zpracovat odpadní papírové a kartonové obaly. Ekologii posloužíte hned dvakrát. Zrecyklujete už jednou použitý obal a ještě ušetříte materiál, protože nemusíte kupovat extra výplň.

Další ekologickou výplní je dřevitá vlna. Ta se hodí spíše do menších balíčků a vlastnostmi je podobná třeba skartovanému papíru.

Samostatnou kategorií jsou pak fixační tělíska Flo-Pak. U nich jsme před několika měsíci přidali do nabídky jejich BIO variantu z materiálu na bázi kukuřičného škrobu.

Malá tělíska v sobě pojí odolnost tužších výplní a variabilitu těch měkkých. Snadno je totiž nasypete do krabice, kde vyplní každý volný kousek prostoru. Nasypaná tělíska perfektně tlumí nárazy a nezdeformují se. Tím jsou podobné zase těm tužším výplním.

Eko výplně jsou v našem e-shopu velmi oblíbené a pokud o nich také uvažujete, můžeme tuto cestu jenom doporučit.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží