POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Filamentní lepící pásky podrží tam, kde už klasické pásky nestačí

Publikováno: 15. 10. 2018

Klasická lepící páska nám pomáhá téměř každý den, ale jsou i úkoly, na které už nestačí. Některé spoje jsou namáhány už příliš silně a běžná páska by se přetrhla nebo odlepila. Zároveň ale má spojení lepící páskou řadu výhod, které nám například svázání provázky nebo páskování nemohou nabídnout. Přesně pro tyto případy jsou tu filamentní lepící pásky.

Co se za páskou se složitým názvem skrývá? Filamentní lepící páska je vyztužená skleněnými vlákny. Jinak má všechny vlastnosti klasické pásky. Je ohebná, snadno se s ní manipuluje a odvíjíte ji z klasické role. Slouží k balení kartonů s těžkým obsahem, fixaci zboží na paletě, ke stažení ocelových plechů a všude tam, kde se nedá použít klasická lepící páska, ale z různých důvodů nemůžete místo svázat ani pomocí páskování se sponou.

Díky podélné výztuze ze skleněných vláken mají tyto pásky zvýšenou sílu tahu. Bez problémů vydrží zátěž až 240 kg na cm. Kdo potřebuje ještě odolnější spojení, tak sáhne po pásce s kříženými vlákny, která má pevnost ještě vyšší. Větší odolnost v tahu však není jedinou výhodou. Oproti klasické pásce je i pevnější ve smyku a skelná vlákna jí propůjčují vyšší odolnost proti otěru.

Vybírat můžete ze dvou šířek pásky s podélnými vlánky nebo pro extra silnou práci sáhnout po pásce, která má skelná vlákna do kříže. Odolné "izolepy" mohou nahradit páskovací stroje tam, kde se nevyplatí kvůli vyšším pořizovacím nákladům nebo tam, kde potřebujete s napaletovaným zbožím častěji manipulovat.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží