POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Gelové termosáčky mají mnoho využití

Publikováno: 7. 12. 2019

Zachrání nejeden piknik. Takto jsme zde několikrát popisovali potravinové termoboxy. Když vezete na dovolenou do Chorvatska vlastní řízky a chcete, aby při zastávce u dálnice v Rakousku byly pořád teplé, musíte si pomoct právě termoboxem. Nebo naopak když potřebujete udržet chlazené potraviny co nejdéle studené.

Termobox zvládne udržovat teplotu pár hodin, ale zázraky zase nečekejte. Pokud chcete jeho účinnost ještě o trochu prodloužit, můžete mu ale pomoct termosáčkem. Ten můžete používat pro mrazení i jako ohřívač.

Pro chlazení stačí dát sáček do mrazáku a zmrzlý jej vložit do boxu. Potraviny tak budou chlazené hned nadvakrát. Boxem plus sáčkem. Chladné prostředí vydrží uvnitř boxu dlouhé hodiny. Nachlazené termosáčky lze používat i jako studený obklad při zraněních a přikládat jej na pohmožděniny

Stejně tak sáček funguje i pokud chcete zahřívat. Vložíte jej například do vyhřáté trouby a horký sáček pak bude hodiny udržovat box teplý. Skvělý je i jako nahřívadlo třeba po návratu ze zimní procházky. Jen si představte, jak příjemné je nahřívat si záda třeba při sledování televize.

Sáčky jsou vyrobeny z pevného materiálu a jsou velmi odolné. Pokud by se však stalo, že vám obsah vyteče mezi potraviny, určitě je nekonzumujte a to ani po umytí vodou. Riziko vytečení je sice malé, ale pro jistotu můžete termosáček nebo naopak potraviny v boxu ještě zabalit do pytlíku nebo fólie.

Sáčky nedávejte do myčky, umývejte je ručně, abyste měli pod kontrolou, že na nich nevznikne nějaké mechanické poškození.

Na výběr máte z několika velikostí termosáčků. Od malého kompaktního sáčku 13 x 14 cm po největší variantu 20 x 34 cm.

Pro profesionální využití doporučujeme využití termoboxů z EPP v kombinaci s vhodnou chladicí nebo hřejivou vložkou. Pokud využíváte např. gastronádoby nebo přepravky, jsou určitě nejvhodnější variantou termoboxy s předním plněním

 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží