POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Hledáte hezký detail do kuchyně? Co takhle vyrobit si vlastní magnetky?

Publikováno: 17. 5. 2018

Lístek s nákupem, rychlé vzkazy, telefonní čísla... to je jen krátký výčet věcí, které má snad každý z nás přišpendlený na lednici. Přišpendlený samozřejmě obrazně, na lednici totiž frčí magnetky. Milovníci minimalismu se spokojí s antracitovým ničím přikrášleným stylem magnetů, který na bílé i šedé lednici vypadá skvěle, ale někteří z nás si chtějí s magnety pohrát trochu kreativněji.

A slovem kreativněji nemyslíme magnetky s vtipnými hláškami, ale něco, co si sami vyrobíte. Třeba magnetky z pivních zátek. Divili byste se, jak dobře vypadají. Přitom je jejich výroba úplně jednoduchá. Magnet ze strany pomažete vteřinovým lepidlem, přitisknete zátku a voilá, je hotovo. Pokud chcete, aby zátka opravdu držela jako čert, slepte ji pomocí tavné pistole.

Zátky jsou hezké, pestrobarevné a tak akorát velké, aby se s nimi dal přichytit i menší papírek a nebyl celý zakrytý. Pokud máte třeba sbírku zátek, můžete některé kousky mít aspoň stále na očích a ne je mít schované v krabici. Ono také vypadá lépe, když budete mít na lednici dvacet různých zátek z celého světa než dvacet zátek od Staropramenu.

Kdo před pivem preferuje víno a nemá zátek nazbyt, může místo zátek použít na magnetky korek. Ten je poslední roky velmi moderní, až do té míry, že je ho nedostatek a levnější vína už korkové špunty ani nemají. Pro výrobu magnetek nařežte korek na asi centimetrová kolečka a opět na jednu ze stran přilepte magnet.

I malý vtipný detail může dodat interiéru šťávu a vtipné magnetky jsou přesně takový detail. Chce to jen trochu kreativity, šikovnosti a odvahy. A to vše asi máte, pokud jste to dočetli až sem. Tak vzhůru do toho, nové magnetky vyrobíte snadno za pár minut.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží