POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Hledáte kvalitní postel za málo peněz? Vyrobte si ji sami z palet

Publikováno: 28. 6. 2018

Neutrácejte zbytečně za drahý nábytek, když si některé věci můžete snadno vyrobit doma. Třeba postel z běžných dřevěných palet. Samozřejmě, pohodlnou manželskou postel do ložnice s ní asi nenahradíte, ale do studentských bytů nebo na chalupu je to pohodlná, levná a překvapivě stylově vypadající náhrada. A ani nebudu zmiňovat cenu, tam je výhoda jasná.

A jak si postel vyrobit? Kupte palety. Podle velikosti postele se liší jejich počet, postel pro jednoho člověk snadno vyrobíte i ze dvou palet, ale doporučujeme spíše vyšší variantu, kde máte palety ve dvou řadách na sobě. Tedy 4 palety pro úzkou postel, 8 palet pro širokou postel pro dva. Jednu nebo dvě palety můžete využít i pro vytvoření čela postele.

Vyšší postel má ještě další výhodu a to, že prostor mezi deskami palet můžete využít jako úložný prostor na různé drobnosti. Neočekávejte sice tolik místa jako u úložných prostorů v klasické posteli, ale drobné věci tam uložíte.

Na začátku postele nezapomeňte palety důkladně obrousit, aby byly hladké a nezadřeli jste si při ranním vstávání třísku. Zároveň připomínáme obroušené palety očistit, protože budou plné drobných pilin a prachu. K většímu pohodlí přispěje i dobré ukotvení palet. Doporučujeme je k sobě přivrtat nebo využít silnější stahovací pásky. Ty mají výhodu, že když potřebujete s postelí manipulovat, tak je stačí rozstřihnout, postel si upravit či přenést a pak palety novými páskami znovu spojit. Pokud k sobě totiž spojíte palety napevno, musíte pak stěhovat celou postel naráz a nemůžete ji už rozložit na jednotlivé palety.

Postel z palet je skvělé řešení, pokud chcete za postel utratit pouze pár stovek. Je ale zajímavým řešením i ve chvíli, kdy máte sice větší, ale omezený rozpočet a chcete kvalitně spát. Co ušetříte na konstrukci, můžete totiž dát do opravdu kvalitní matrace. Jedno je totiž jasné, kvalitu spánku určuje matrace a nikoli konstrukce postele, šetřete proto radši na ní.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží