POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Hýčkejte své auto. Které tři přípravky doporučujeme?

Publikováno: 16. 6. 2019

Autokosmetika, jak to zní vznešeně. Kosmetický salón pro svého miláčka (myslíme toho na kolech) si můžete udělat i u sebe v garáži. Aby bylo auto vždy lesklé a voňavé chce trochu námahy a trochu speciálních čističů, ale stejné je to koneckonců i u lidské kosmetiky. Které tři prostředky doporučujeme?

Pěnový oživovač pneu

Oživovač pneu Coyote očistí a ošetří pneumatiky a udržuje u nich původní vzhled. Účinné čištění zajišťuje emulgovaná silikonová složka Active Anti Dirt System, která ulpí na povrchu pneumatiky a díky odlišnému elektrickému náboji vytěsňuje špínu do roztoku, který pak steče přirozeně na zem.

Silikonová složka navíc zůstává na povrchu pneumatiky a ošetřené části tak odolávají špíně, která se na pneu neudrží. Zároveň jí silikon dodává lesk. Při pravidelném a dlouhodobém používání prodlužuje životnost všech ošetřovaných částí a zvyšuje jejich odolnost proti působení vnějších vlivů.

Čistič čalounění

Ocení ho hlavně rodiče. S dětmi totiž žádný interiér auta nezůstane dlouho čistý. Tady čokoláda, tam limonáda a do toho špína z bot a kalhot. Naštěstí s profi čističi není úklid taková námaha. Čištěný povrch vysajte. Nádobku s přípravkem důkladně protřepejte a naneste na ušpiněnou plochu. Vzniklou pěnu nechte krátce působit (stačí přibližně 1 minuta) a potom vetřete pěnu do čištěného povrchu utěrkou nebo měkkým kartáčkem. Po zaschnutí už stačí jen znovu vysát a máte čisto. Pokud je špína extra zažraná, bude možná potřeba celý proces opakovat dvakrát nebo třikrát. Na běžnou špínu však stačí jedna aplikace.

Utěrka proti zamlžování

Poslední tip bude nejpraktičtější a pomůže přímo při řízení. Utěrka pro zamlžení oken je určená k ochraně všech druhů skel. Stačí setřít vnitřní stranu skla a je po zamlžení. Na povrchu se navíc vytvoří vrstva, která brání v dalším zamlžování.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista