POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Ideální lepidla pro profesionální i domácí umělce

Publikováno: 22. 1. 2019

O centimetr se netrefíte a celé snažení jde vniveč. Tak to nechodí jen v průmyslové výrobě, ale i v umění. Koláže, ilustrace, fotografie, tam všude se krása skrývá v detailu a i malá nepřesnost může celé snažení zničit.

Je vlastně jedno, zda jde o dílo profesionála nebo si chcete udělat jen koláž z rodinných fotografií. Máte v hlavě představu, jak k sobě všechno zapadne, ale pak... ruce jedny nešikovné se při lepení o kousek minou a neštěstí je na světě. A s nalepeným kouskem už nejde hnout. Práce letí do koše.

Přesně těmto případům se můžete vyhnout s lepidly 3M SpreyMount a 3M Photomount. Jejich hlavní výhodou totiž je, že i po prvním nalepení umožňují s výsledkem ještě dlouho hýbat. Po zatuhnutí je přitom spoj stejně pevný a odolný jako u lepidel, která tuhnou výrazně rychleji.

Lepidlo 3M PhotoMount je vyvinuté přímo pro práci s fotografiemi. Vyniká odolností vůči vysokým teplotám, UV záření a má neutrální pH. Rychle tvoří pevný spoj, ale díky pomalému schnutí je možné lepený materiál ještě drobně dolaďovat. To ocení rodiče při tvorbě rodinného alba i profesionální fotografové. Lepidlo je vhodné i pro tvorbu map, ilustrací nebo pro archivaci fotek.

Podobné vlastnosti má i 3M SprayMount. Ten dokonce svým pomalým schnutím umožňuje přemístění lepeného materiálu až 12 hodin po nanesení na jeden povrch a 2 hodiny při aplikaci na oba povrchy. Díky tomu je ideální pro využití ve výtvarném umění. Lepené materiály fixuje, ale zároveň umožňuje korekce, pokud se umístění z nějakého důvodu nelíbí.

Pro každého umělce, který ke své tvorbě potřebuje lepit, jsou tyto spreje nutností. Ale ocení je i ti z vás, kdo si doma pro potěšení vyrábí vlastní dekorace. I tam se totiž ne všechno podaří přilepit perfektně už napoprvé. Však to všichni známe.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží