POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak a do čeho balit vánoční i jiné dárky

Publikováno: 13. 12. 2017

Dětské oči září a těší se, jak dárek rozbalí. Mnohdy není ani tak důležité, jaký dárek je, ale že ho vůbec někdo dostal. A dárek je o to kouzelnější, čím lépe je zabalený. V tomto krátkém článku se podíváme, do čeho všeho můžete své dárky elegantně zabalit.

Krabice, papír, obálky, tašky, sáčky aj.

Vždy samozřejmě záleží na velikosti, tvaru a materiálu, ze kterého je samotný dárek vyrobený. Jinak se balí porcelánové talíře a jinak plyšové hračky. Pojďme se tedy podívat na nejčastější pomůcky k balení dárků:

  • Kartonové krabice. Na větší dárky se hodí kartonové krabice, které můžete koupit nebo sehnat v různých velikostech. Krabici pak ještě můžete zabalit do dárkového papíru nebo ji jen tak dekorovat barvami, nálepkami apod.
  • Designové krabice. Tyto krabice už jsou samy o sobě dárkem. Není potřeba je dále balit, vypadají elegantně až luxusně a po vybalení dárku se pak dají použít jako úložný prostor v domácnosti.
  • Krabice na víno. Když chcete darovat dobré víno, hodí se k tomu speciální dřevěné krabice na víno (na jednu nebo dvě lahve), které jsou vyplněny dřevitou vlnou.
  • Dárkové obálky. Na přáníčka, poukázky nebo hotové peníze si můžete objednat originální dárkové obálky.
  • Papírové tašky. Časté a zároveň praktické jsou na některé dárky papírové tašky, buď se vzorem nebo obyčejné. Opět je můžete ještě za pomoci dětí zkrášlit vlastními obrázky či nálepkami.
  • Dárkové balící papíry. Hlavně na Vánoce se ve velkém nakupují dárkové balící papíry. Do nich můžete zabalit prakticky cokoliv od ponožek až po laptopy. Jako doplněk se prodávají dárkové stuhy a provázky.

 

Možností k zabalení je spousta. Možná nejcennější je originál. Můžete tak zabalit dárky po svém, jakkoliv vás to napadne. Dá se použít novinový papír i různé kombinace výše zmíněných materiálů.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží