Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Jak dokáže obyčejná deka ochránit věci při stěhování

Čeká vás stěhování a plánujete zařídit si ho svépomocí? To je sice trochu risk, protože to je většinou mnohem více práce než si každý představuje, ale nebudeme vás přemlouvat. Místo toho vám poradíme, jak si stěhování ulehčit a ochránit své věci před poničením.

Velkým pomocníkem bude obyčejná deka. Deku využijete na poměrně těžkou a špinavou práci, takže určitě neberte tu jemnou deku s krásným vzorem, co jste si přivezli z dovolené. Radši se podívejte na nabídku odolných dek na stěhování. Nejsou drahé, hodně toho vydrží a nebude vás mrzet, když se někde protrhnou.

Je dobré dekou podložit a přikrýt jednotlivé kusy nábytku. Dodávka naložená nábytkem se umí v zatáčkách rozhoupat a nechráněný nábytek se oťuká. A určitě nechcete, aby jste měli u skříně uražený roh. Podložení zase zamezí možnému posunování nákladu po podlaze. Využít k tomu můžete buď deku, nebo i gumové podložkové pásy.

Deky použijte i pokud na sebe skládáte více vrstev krabic nebo přepravek. Vrstvy, kde jsou křehčí věci, nebo nejsou uloženy nadoraz pevně radši proložte dekou. Utlumí nárazy a zvýší ochranu.

A nakonec se deky hodí i jako ochrana před prachem a nečistotami. Asi tušíte, že nákladní prostor v dodávce není zrovna perfektně čisté místo, kde byste mohli jíst ze země. Bude tam plno prachu a špíny a váš nábytek, třeba skříně ze stran u stěny jsou taky zaprášené. A jak vše přenášíte, skládáte a převážíte, prach a špína se rozvíří. Dekou tak můžete přikrýt některé věci, které víte, že se vám nebude chtít moc čistit.

Jak vidíte, stěhovací deky jsou doslova univerzálním pomocníkem. Doporučujeme jich před stěhováním pořídit hned několik. Nevyjdou vás na víc než pár stokorun a investice se vám bohatě vrátí. U nás máte na výběr ze tří rozměrů. Nejmenší deka má 1,5 x 2 metry. S tou největší o rozměrech 1,5 x 4 metry pak přikryjete i větší nábytek.