POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak doma kreativně využít staré příbory

Publikováno: 13. 8. 2018

Válí se vám v příborníku staré kusy, které už běžně nepoužíváte a vytáhnete je pouze, když dojde větší návštěva? Určitě staré příbory nevyhazujte, můžou vám totiž ještě hodně zkrášlit domov. A určitě více než zavřené v příborníku.

Perfektní jsou hlavně na výrobu originálních věšáků, kde jsou nejlepší vidličky. Jejich rukojeť otočte do tvaru písmene J, pokud vám na to nebude stačit síla rukou, použijte svěrák a kleště. První krok je hotový. Stejně postupujte i s hroty. Prostřední, které jsou blízko u sebe je nejlepší zcela ohnout nebo uštípnout a dva krajní hroty lehce ohnout do strany. Získáte tak dva malé věšáčky na drobnější oblečení. Místo pod hroty, kde je vidlička nejsilnější je pak ideální k přivrtání.

Pro masivnější věšák můžete využít i lžíce, kde opět ohnete rukojeť a na straně misky přivrtáte. U lžíce však získáte pouze jeden věšák. Pokud máte menší vidličku, můžete ji ohnout na druhou strnau a využít pouze část s hroty k držáku na klíče. Ty nepotřebují tolik místa jako kabáty a bundy.

Dalším tipem je jejich dekorační využití v květináčích. Hroty u vidličky nebo misku u lžíce ozdobte jako hlavičky malých skřítků. Černým fixem namalujte oči a pusu a na hlavu přilepte vlasy. Použít můžete provázky a barevné nítě, hezky vypadá také barevný celofán, který se ve slunci krásně třpytí. K nalepení vlasů použijte vteřinové lepidlo nebo tavnou pistoli.

Tady trochu porušíme pravidla, protože naběračka není tak úplně příbor. Ale když z ní jdou vyrobit tak krásné svícny, tak by ji byl hřích nezmínit. Navíc velmi jednoduše, stačí ji jen trochu ohnout a připevnit k podložce. A máte hotovo. Dokonce se nemusíte ani bát přetečeného vosku, ten naběračka pohodlně zachytí.

Tak co, probudil se ve vás kreativní duch? Vzhůru do tvoření.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží