POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak elegantně kombinovat stuhy a balící papír při balení dárků

Publikováno: 4. 8. 2018

Hodně štěstí zdraví, hodně štěstí zdraví, hodně štěstí milý... stejně jako patří k narozeninám zpívané přání, patří k němu i krásně zabalené a načančané dárky.

Balící papír, dárkové krabice a samozřejmě krásné stuhy, které to nejen drží vše pohromadě, ale jsou třešničkou na dortu celé té krásy. Teda pokud je umíte správně nakombinovat právě s balícím papírem a dalšími obaly.

Pokud chcete, aby stuha vynikla a někdo si jí i všimnul, doporučujeme zvolit spíše decentní barvu a motiv balícího papíru. Na pestrobarevném podkladu bude snadno k přehlédnutí. Naopak na méně výrazném papíru může právě stuha být tím prvkem, který strhne pozornost a celý dárek pak bude působit tou krásnou decentní elegancí. Nejde koneckonců o obal, ale o dárek uvnitř.

V módě jsou dnes jednobarevné, minimalistické papíry, ke kterým se skvěle hodí dárkové stuhy se vzorem. Ale výhoda jednoduchých nepřeplácaných balících papírů je ta, že se k nim hodí téměř jakákoli stuha nebo provázek. Můžete tak použít i lesklé vázací stuhy s výraznými barvami.

Barevná dárková stuha je klasika, ale poslední dobou se pro balení dárků čím dál víc využívají silnější jutové provázky. V naší nabídce najdete buď tradiční nebarvený provázek, který se hodí, pokud s dárkem nechcete dělat zbytečné caviky, ale hlavně krásné barevné provázky, které vypadají na dárcích opravdu parádně.

Nejlepší jsou na papírech s vtipnými vzory, kde nestrhávají pozornost a přitom trochu vyvažují rozpustilost motivu na papíru. Také na zmíněných minimalistických balíčcích dokáží ohromit a podtrhnout jejich styl.

Ať už dárky zabalíte jakkoli, nejdůležitější je stejně samotné předání dárku jako důkaz, že si jeden druhého vážíme. Nevěšte tak hlavu, pokud nemáte zrovna nejšikovnější ruce a dárek není zabalený ťip ťop. Určitě ho ocení i tak.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží