Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Jak na bezpečnější stěhování sklenic?

Publikováno: 3. 8. 2019

Balení je při stěhování snad tou nejotravnější záležitostí. Kdo někdy stěhoval tak ví. Už zhruba v polovině jste překvapení, kolik máte doma věcí a jestli není lepší jich polovinu vyhodit. Balení navíc nejde jen tak odbýt, jinak se vám spousta věcí cestou rozbije a budete je vyhazovat, až je v novém domě rozbalíte. A to je teprve otrava.

K balení je potřeba přistupovat systematicky. Jednotlivé krabice si vždy popisujte. Co v nich je, do které patří místnosti... nevytvářejte krabice, kde je hala bala naházené to, co se jinam nevešlo. O to déle vám pak totiž bude trvat vybalování.

Kromě přehlednosti je samozřejmě důležité i to, aby vše dorazilo v pořádku. Vybalovat střepy nikoho nepotěší. Proto mezi pomůckami pro stěhování a balení najdeme plno praktických vychytávek. Jednu z nich vám teď představíme.

Stěhování křehkých věcí je vždy největší oříšek a co je křehčí než sklo? Při stěhování tak speciální péči musíme věnovat všem skleničkám z kuchyně nebo třeba vázám. První možností je zabalit každou skleničku do něčeho měkkého, třeba mirelonu nebo bublinkové fólie, vložit do krabice a tu ještě vyplnit další měkkou výplní. Druhou možností jsou speciální příčky na sklenice. Příčku jednoduše vložíte do přepravky nebo krabice a pak jen vkládáte sklenice. Vše je jednodušší a rychlejší. Příčky zabrání tomu, aby se sklenice o sebe při pohybu navzájem oťukávaly, což je hlavní přičina rozbitého skla při stěhování.

Pro skladování je vhodné použití dvou mřížek - spodní, která se vloží na dno přepravky, a horní, která se zacvakne do odnosných otvorů v přepravce. Sklo tak bude připevněné v krabici z obou stran a zůstane bez poškození.

S dispozici jsou příčky s různě velkými otvory. Připraveni tak budete nejen na stěhování obligátních sklenic na víno, ale prakticky jakéhokoli standardního typu sklenice.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží