POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak na stěhování skladu

Publikováno: 3. 1. 2020

Při stěhování firmy do nových prostor můžete narazit na pár komplikací. Stěhování nábytku, kopírek nebo kuchyňky bývá celkem bezproblémové, ale horší je stěhování skladových a výrobních prostor.

Jako první budete řešit hlavně otázku, co s regály. Budete je stěhovat s sebou do nového skladu nebo budete v novém místě mít i nové regály?

Pokud chcete své regály s sebou, na jejich demontáž a následnou montáž v novém skladu si najměte profesionální firmu. Pokud je to možné, tak tu samou, která vám vše montovala v současném skladu. V některých případech tyto služby poskytuje přímo výrobce. Velké regálové systémy totiž mají jasná pravidla, jakým způsobem a v jakém pořadí k sobě jednotlivé komponenty kotvit a jejich montáž není vůbec legrace.

Ve druhé fázi pak budete řešit, jakým způsobem regály vystavět v nových prostorách. Stěhování je ideální možností, jak elegantně odstranit staré chyby. Špatně uložené zboží, nepřehledná orientace, složitá manipulace... věcí, které chcete zlepšit, je určitě hned několik. Nepromeškejte takovou šanci.

Nezapomeňte se na různé "mouchy" zeptat hlavně řadových zaměstnanců, kteří se mezi regály pohybují každý den. Koneckonců oni jsou ti, kdo změnu pocítí nejvíce. Určitě přijdou se spoustou vlastních postřehů.

Pak je tu ještě možnost B – v novém skladu budete mít i nové regály. Takové řešení si vyberte, pokud plánujete větší změny. Sklad bude třeba větší, chcete zboží nebo součástky skladovat odlišně nebo s nimi odlišně manipulovat.

Co v takovém případě udělat se starými regály? Můžete je prodat samostatně nebo je použít jako benefit při prodeji starého skladu. Zvláště, pokud jsou stavěné na míru pro daný prostor. Pokud jste byli ve skladu v nájmu, poptejte se na možnost, že by regály odkoupil majitel.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží