POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak prakticky a šetrně stěhovat oblečení

Publikováno: 4. 3. 2018

Se stěhováním oblečení je potíž. Většinou ho má každý fůru, je objemné, těžké a jsme na něj hákliví. Nikdo nechce, aby se mu oblíbené tričko při stěhování ušpinilo a ze saka se utrhl knoflík. Jak se těmto nehodám vyvarovat?

Základem je, vše si pečlivě naplánovat a oblečení si roztřídit. To je přece samozřejmé, říkáte si, ale nemyslíme teď stěhovat zvlášť ponožky a kabáty. Kromě normálního třídění podle druhu oblečení doporučujeme ještě třídit podle toho, jaké s ním plánujete zacházení. U některého oblečení nám příliš nevadí, že se pomačká, můžeme ho tudíž složit do běžné krabice. Na jiné oblečení jsme hákliví a pomačkat se prostě nesmí.

Pokud chcete maximálně šetřit místo, využijte vakuové pytle. Vložíte do nich oblečení, vysajete vzduch vysavačem a najednou to, co by běžně zabralo několik krabic vmáčknete do jedné. Pokud se stěhujete třeba na jaře, tak do pytlů dejte zimní oblečení. Nemusíte ho vybalovat dřív než v prosinci, takže ho strčíte na dno skříně a nemusíte půl roku nic řešit.

Největší problém je vždy s obleky a šaty. Když je při stěhování pomačkáte a zašpiníte, tak je to na čistírnu. A to jsou starosti i peníze navíc. A ne málo. Proto se vyplatí drobně zainvestovat do obalů na sako, které bezpečně ochrání před nečistotami a stěhovacích boxů na šaty s šatní tyčí. Je to jen pár stokorun a zabráníte pokrčení u všeho, co se pokrčit nesmí. Navíc za zlomek ceny čistírny.

Stěhování není žádná procházka růžovým sadem. Budete u toho klít a proklínat sebe i všechny, kteří za vaše stěhování můžou. Nevynechejte tak ani jeden tip jak si práci ušetřit, vidíte, že to není těžké. V novém bydlení si o to snáze vše vybalíte nepoškozené a budete hned bydlet krásně v novém.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží